Huishoudhacks

Als we het leven wat makkelijker kunnen maken door enkele hacks uit te voeren – why not. Ik deel graag mijn huishoudtips!

Afwas

Afwassen en afdrogen vindt niemand leuk – denk ik toch (?). Daarom was ik zo verheugd om een vaatwas in ons gekocht huis te zien staan, want al sinds ik een handdoek kan vasthouden mocht ik thuis afdrogen. Toch worden grote potten en pannen nog met de hand afgewassen, alsook ovenschotels die in de vaatwas niet proper geraken.
TIP: Beetje afwasmiddel in de schotels in kwestie, kokend water erin, even roeren en laten staan. De warmte en ontvetter van het afwasmiddel zorgen ervoor dat hardnekkige resten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Als je weer even tijd hebt, vlug afspoelen en nog eens met een sponsje erover en klaar!

WC-papier

Je gaat naar het toilet, je bent klaar met je boodschap en lap. Geen toiletpapier meer. Volgens mij heeft elke lezer dergelijke situatie al meegemaakt. Dan moet je soms creatief zijn. Maar beter voorkomen dan genezen, toch?
TIP: Ben jij diegene die het laatste blaadje neemt? Wees dan zo vriendelijk om het lege toiletrolletje op de bril te plaatsen. Zo ziet de volgende meteen wat het probleem is! 

Boodschappenlijstje

Dat je best gaat winkelen met een boodschappenlijstje (om goestingskes te vermijden), dat weten we. Een boodschappenlijstje op het laatste moment maken is een minder goed idee, want zo kun je al eens iets vergeten. En dan sta je daar, terug thuis en met al je boodschappen. Behalve dat Γ©ne ding die je per se nodig had.
TIP: Houd constant een lijstje bij, dat kan op papier, op een whiteboard, of krijtbord. Ik verfde naast mijn koelkast een stukje met krijtverf. Wanneer ik zie dat een product (bijna) op is, noteer ik dit. Net voor ik naar de winkel ga, trek ik een foto van mijn lijstje en ga zo op pad! 

Swiffer

Geen enkel huis ligt er 24 op 7 kraaknet bij. Het stof stapelt zich overal op en vooral als je bezoek verwacht, begint dat enorm op te vallen. Natuurlijk wil je je huis wat fatsoeneren voor er mensen over de vloer komen.
TIP: De Swiffer en Swiffer Duster – not sponsored, I swear – zijn mijn redders in nood. Een swipeje hier, een swipeje daar en mijn huis is terug betreedbaar :). 

Schoenen 

Niet alleen stof komt je huis binnen, ook vuiligheid van buiten. Vooral via de schoenen van de mensen: aarde, nattigheid, hondendrollen (?). Super als er veel volk bij langskomt, maar je vloer moet er al gauw aan geloven.
TIP: Als je je huis toch netter wilt houden, – zeker met het vuile weer – vraag dan aan de mensen om hun schoenen uit te trekken als ze je huis binnenstappen. Niet iedereen vindt dat leuk (ik inclusief), maar het scheelt wel. Als goede gastvrouw of gastheer kun je de mensen pantoffels of dergelijke aanbieden (hoeft natuurlijk niet). Resultaat: geen vuile afdrukken of aarde in je huis. 

Badkamer

Kalkaanslag is de vijand van je badkamer. Iedereen wenst wel een glimmende badkamerkraan, tegels of douche in de badkamer zoals op de reclames. Een simpele dagelijkse routine zorgt ervoor werk gespaard!
TIP: Na elke douchebeurt trekken wij de condens en waterdruppels van de glazen wand van onze inloopdouche af. Zo blijven de waterdruppels niet staan en krijgt kalkaanslag geen kans. Vieze en op-je-adem-pakkende geurtjes van anti-kalksprays vermeden, yay!

Legende

Geraak jij soms ook niet uit aan de wasinstructies op je kleren? Heel veel verschillende symbolen, maar meestal weet ik enkel wat die van strijken en droogkast betekenen. Maar geloof me, er zijn er nog veel meer. En je wilt uiteraard niet dat je favoriete kledingstuk om zeep wordt geholpen.
TIP: Druk een legende af van de verschillende symbolen (ik gebruik deze) en zet die bij je wasmachine en/of droogkast. Zo weet je meteen wat welk symbool wil zeggen! 

Kleren

Kleren die net gewassen zijn, kun je op een droogrek hangen. Is ook ecologischer, maar ik gebruik mijn droogkast graag. De kleren zijn veel zachter en aangenamer om te dragen dan dat ik ze door de lucht laat drogen. Ik zet steeds het anti-kreukprogramma aan, maar de kreuken vinden er heus wel hun weg in.
TIP: Eens de kleren uit de droogkast zijn, leg ik ze een voor een op een stoel of hang ik ze over de wasmand. Mooi netjes, nog eens de kreuken er wat uitstrijken en laag per laag werken. Door het gewicht van t-shirt op t-shirt, worden de kreuken wat gladgestreken. Strijken achteraf wordt zo een makkie. Als je ze in een hoopje laat zitten tot je strijkt, zal je veel meer werk hebben – believe me. 

linegraylight

Wat zijn jullie go-to huishoudhacks? 

Enkele vorige artikels
Goede gewoontes

#babyspam

#My Year | December

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s