Morphe 35B | Review

Iedereen heeft ondertussen wel al gehoord van de collab James Charles & Morphe. Toen ik zijn releasevideo zag op Youtube, dacht ik meteen bij mezelf: “Dit is het. Het. Perfecte. Oogschaduwpalet.”. Alles wat je nodig hebt in één, zowel voor neutrale looks als artistieke looks. Dat was immers ook de filosofie achter de samenstelling van dit palet. Helaas was die snel uitverkocht en ligt het prijskaartje ook iets hoger dan een normaal Morphe palet, dus ging ik op zoek naar een alternatief.

Nude kleurtjes heb ik genoeg, dus ik was op zoek naar iets met kleur. Iets om te experimenteren. Ik twijfelde lang tussen de ‘Brights’ van NYX, of het Morphe 35B Palette. Bij Morphe krijg je wel meer oogschaduw voor je prijs, dus bestelde ik op Lookfantastic dit regenboogkleurige palet.

SAM_4974.JPG

Ik was vooral nieuwsgierig naar de gele oogschaduw, omdat deze in zowel neutrale (herfst)-looks past als in meer gewaagde looks. En ja hoor, van de eerste swatch en applicatie op mijn ogen was ik meteen verkocht.

Ik kon niet wachten om de rest meteen te swatchen, dus hier zijn ze (per kolom, van onder naar boven) : 

FotoJet (4)

Zoals je ziet kun je met de eerste paar kolommen perfect een naturelle look creëren met oranje of roze tinten. Waar ik ook erg fan van ben, is de matte witte en huidskleur in het palet! Vooraleer ik kleuren aanbreng, gebruik ik dergelijke kleuren om een mooie effen basis te hebben om daarna beter te kunnen blenden. Een must in elk oogschaduwpalet!

FotoJet (3).jpg

De andere kleuren zijn iets gewaagder, maar prikkelen absoluut je creativiteit! Kijk eens naar die prachtige blauwe kleuren? En nog een toppertje: het zwart. Zwarte oogschaduw kan vaak grijs uitvallen op de huid, maar deze kun je pas echt zwart noemen. Ook dit is een must, want met een klein beetje donker kun je je ooglook nét ietsje meer dimensie geven.

FotoJet (2).jpg

Hier zie je nog eens alle kleuren met hun benaming. Ik vind de samenstelling van deze kleuren zó geslaagd! Elk kleur heeft voldoende tinten (licht, donker, glans) om een look mee te maken, maar je kunt uiteraard verschillende kleuren combineren! En een oogschaduwpalet die wit en zwart bevat, is in mijn ogen een perfecte aankoop. 

FotoJet.jpg

Ik begon meteen met experimenteren en maakte deze twee looks! Op Youtube en Instagram werd ik eerder al gefascineerd door de regenbooglook, maar bij mij vergt het nog wat oefening (blenden, blenden, blenden) :D 

Naast de swatches, performen de kleuren ook goed met kwastjes of met je vingertop. Je kunt ze eveneens goed opbouwen tot de gewenste intensiteit. Ze zijn zeer kleurgetrouw, maar hier komt het nadeel (?) bij kijken dat sommige kleuren je huid stainen. De rode en blauwe kleuren bijvoorbeeld laten na het verwijderen van je make-up nog een vervaagde kleur na. Dat merkte ik ook na het verwijderen van de swatches met micellair water. Maar als je je make-up goed verwijdert voor je gaat slapen en ’s morgens terug je gelaat wast, ben je er zeker van af!

Super tevreden van mijn aankoop, zoals je denk ik wel kunt merken ;) Benieuwd wat voor veelzijdige looks ik hier nog mee kan maken!

Morphe 35B
€ 26.45 bij Lookfantastic.com
Score: 9/10

linegraylight

Advertenties

Een reactie op “Morphe 35B | Review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s