Tips voor een productieve dag

Of het nu weekend, vakantie of een dagje verlof is, we maken ons allemaal wel eens schuldig aan een ‘lui’ dagje (lees: hele dag in pyjama rondlopen, in de zetel hangen met laptop, tablet of voor tv, afhaalmaaltijd,…). Dat kan uiteraard wel eens deugd doen, maar soms tasten zo’n dagen mijn humeur wat aan. Want wat heb ik nu aan mijn dag gehad? Met volgende tips kun je je dag iets actiever maken en heb je tegen de avond een goed gevoel!

Maak plannen

Spreekt eigenlijk voor zich. Heb je niets gepland? Dan is de kans groter dat je ook niet veel zal uitsteken die dag. Ik zeg niet dat je grootse plannen lang op voorhand moet maken, maar bedenk eens wat er nog moet gebeuren. Boodschappen? Wassen of strijken? Hond uitlaten? Nog wat (huis)werk? Het zijn misschien niet de leukste klusjes, maar als je vastberaden bent deze in je vrije dag te doen, zul je blij zijn dat je ervan af bent! 

Blijf niet te lang in pyjama

Een grote valkuil is om lang in je bed te blijven liggen en vervolgens de hele dag in pyjama door te brengen. Dit zorgt ervoor dat je nog half in ‘slaap-modus’ vertoeft, waardoor je ook minder productief zal zijn. Ga in plaats daarvan op een degelijk uur uit je bed, neem een douche, doe kleren aan en maak je op. Zo is de drempel om de deur uit te gaan veel kleiner!

Ontbijt uitgebreid

Wie wordt nog zo gelukkig van een lekker uitgebreid ontbijt? Belangrijkste maaltijd van de dag zeggen ze, dus neem het er maar eens goed van! Je hoeft niet per se alles in huis te hebben, een kort tripje naar de bakker of supermarkt ’s morgens vroeg kan ook eens deugd doen! Laat je inspireren door Instagram of Pinterest en kies best de gezonde dingen eruit, met veel vitamientjes! Fruit, muesli, thee, yoghurt,… keuze genoeg!

Loop rond in je huis

Maak eens een wandeling in je huis of kamer. Wedden dat je iets te doen vindt? Trek kastjes open, kijk waar het vuil ligt of wat opknapwerk kan gebruiken, vind schatten van het verleden terug en doe er iets mee, doe snel een klein afwasje, mest je kleerkast uit,…

Hiermee ben je altijd zoet

Nog geen inspiratie? Hier enkele voorbeelden om je dag te vullen:

  • Kijk eens op je laptop/gsm en orden je bestanden. Zet ze in mappen, geef ze leuke titels en krijg zo een overzichtelijk geheel!
  • Nog een leuke op je pc: ga eens op zoek naar hele oude e-mails of berichten die je in je jeugd ooit verstuurde naar vriendinnen of crushes. Het wordt zo gênant dat het hilarisch wordt!
  • Krijg je teveel e-mails? Schrijf je uit op nieuwsbrieven die je toch nooit leest en verwijder oudere emails. Zo wordt je minder lastig gevallen met reclame ;)
  • Je interieur beu? Experimenteer en verplaats eens wat meubels of decoratiestukken om het wat te verfrissen! Je kunt natuurlijk ook al de kerstsfeer wat in huis halen :D
  • Kastjes of lades leeghalen, proper maken en helemaal herorganiseren. Het zorgt weer voor rust in je hoofd én je weet en ziet terug alles liggen.
  • Inspiratie nodig voor een activiteit buitenshuis? Kijk eens op uitinvlaanderen.be. Deze selecteert op basis van jouw zoekcriteria verschillende uitjes, zowel gratis als betalend.
  • Ga eens naar buiten, maak een wandeling en geniet van de natuur. Neem je camera mee om langer van het scenario te kunnen genieten.
  • Ben je graag creatief bezig? Kijk eens op Pinterest en vind leuke knutselprojectjes!
  • Of liever met eten bezig? Probeer wat nieuwe recepten uit en kijk wat dat geeft.

Sport

Sporten kan je de voldoening geven die je nodig had. Het geeft je meer energie en een goed gevoel. Al is het een simpele pilates- of yogasessie bij je thuis op de mat, het belangrijkste is dat je ervan geniet!

Ontspan ook voldoende

Proficiat, je heb vandaag al wat dingen verwezenlijkt. Vergeet ook niet te ontspannen en tijd voor jezelf te nemen. Neem een bad, lees een boek, lak je nagels, doe een maskertje aan, kijk een serie, kom tot rust. En hopelijk ben je tevreden van je dag :)

linegraylight

Meer DIY-inspiratie: 2x DIY: Pimp je smartphone! , DIY: Kwastenhouder , DIY | Oude T-shirts pimpen , Mini DIY’s ,
Meer Sport-inspiratie: Get fit met deze 3 gratis fitnessapps , Musthaves voor een @home- workout
Meer Uitstapjes-inspiratie: Plog | Uitstapje Bellewaerde , Plog | ’t Zwin , The Longest Hour | Real Life Escape Game  , Plog | Pairi Daiza
Meer Food-inspiratie: Seizoensgerecht: Aardpeersoep , Recept voor een snel en gezond ontbijt  , Chocoladetruffels , Heerlijk smeuïge brownies | Recept , Volkoren Chocoladerotsjes | Dessert in 1,2,3!
Meer Orde-inspiratie: Orde in je beautychaos , Inspiratie om je make-up te organiseren , Make-up Organiseren

 

Hebben jullie nog tips voor een productieve dag? Ik hoor ze graag :-) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s