Wat ik mis tijdens de zwangerschap

Kiezen voor kindjes brengt zoals iedereen wel weet wat opofferingen mee. Zeker als je kindje eenmaal op de wereld is, maar ook tijdens de zwangerschap zijn er enkele dingen die je niet meer kan of mag. Ik heb het geluk dat ik tot nu toe van een probleemloze en grote-kwaaltjes-loze zwangerschap heb mogen genieten. Uiteindelijk zullen al deze opofferingen het meer dan waard zijn, maar ik maak graag een lijstje van hetgeen ik het meeste mis tijdens de zwangerschap.

Werken

Van het moment ik wist dat ik zwanger was – pas bevestigd 2 maand – moest ik redelijk snel stoppen met werken. Ik had een week om afscheid te nemen van mijn collega’s en de kindjes (ik werk in een kinderdagverblijf) en daarna viel ik even in een gat. Van een fulltime job naar helemaal niets doen, is een grote aanpassing en ik heb me dan ook soms steendood verveeld. Wetende dat ik mijn collega’s moest missen en de kindjes niet langer meer zou zien opgroeien, deed toch wel pijn aan het hart. Om deze pijn ietwat te verzachten probeer ik soms eens een bezoekje te brengen op het werk, en daar geniet ik dan met volle teugen van!

Alcohol

drinks-2578446_640
Niet dat ik een overdreven drinker ben, maar bij speciale gelegenheden zoals een huwelijk, familiefeestjes of op restaurant kan ik wel eens genieten van een glaasje (wijn, martini, cocktail). Het voor de hand liggende alternatief: fruitsap of Kidibul. Ik voel me even terug kind.

 

Sporten

sam_4450.jpg
Niet dat ik een overdreven sporter ben (haha), maar soms krijg ik in periodes goesting om wat meer te sporten. Eens gaan lopen bijvoorbeeld, andere cardiotrainingen, of Pilatesoefeningen thuis op de mat. Lopen was al snel uit den boze en ook intensieve cardio heb ik willen vermijden.

 

Hier en daar deed ik wat lichte pilatesoefeningen, maar het verschil is groot wanneer je zwanger bent. Ik probeer wel voldoende te bewegen en ga af en toe eens fietsen of zwemmen.

Kleren kopen en dragen 

Eens mijn buikje begon te showen, zat er niets anders op dan ook mijn garderobe wat aan te passen. Maar oei, wat heb ik dit onderschat. Echt mooie en betaalbare zwangerschapskledij heb ik niet meteen gevonden (ik vond het zelfs een beetje discriminerend). Oplossing? Creatief zijn met kleren die niet meteen voor zwangere vrouwen bedoeld zijn (lees: oversized kleren, rekbare stoffen, lange truien en topjes, gilets die niet dicht moeten). Ik zal ZO blij zijn dat ik weer mijn gewone kleren kan kopen en dragen, want het gaat hier om getailleerde, spannende items en high waist-broeken. That is als ik mijn buikje er terug af krijg, natuurlijk ;).

Dingen voor mezelf kopen

blur-1850082_640
Wanneer je 24/7 thuis zit, geraak je – of ik – al eens in de verleiding om online te shoppen. En geloof me, je sociale medianetwerken zijn al snel op de hoogte van je zwangerschap en de talloze advertenties kun je niet langer vermijden.

 

Je begint uiteraard ook na te denken: wat heb ik allemaal nodig voor deze baby? Organizer als ik ben, maakte ik lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. En ging ik kopen, kopen en nog eens kopen. Voor de baby. Waar ik vroeger vooral voor mezelf dingen bestelde (vooral kleren en make-up), lag de focus nu vooral op wat de kleine nodig heeft.

Pretparken

Elk jaar bezoeken we wel minstens 1 pretpark, maar dit jaar lag dit uiteraard iets anders. Er zijn in elk pretpark wel voldoende attracties waar zwangere vrouwen wel op mogen, maar ook genoeg waar dit niet het geval is. Dan haal ik liever het maximale uit zo’n daguitstap dus stel ik een pretparkbezoek nog eventjes uit.

Reizen

41403524_10217176832589912_1977702332363702272_o
Ik verlangde zo naar een zonnige zomervakantie en oorspronkelijk stond Corsica op de planning. We hadden al ons snorkelgerief en al aangekocht. Dit plannetje viel dus wat in het water, vooral door de lange autorit zouden we het niet riskeren.

 

Maar eigenlijk heb ik niet te klagen. In het voorjaar gingen we een week naar Liechtenstein (met nog geen besef van de zwangerschap) en begin september konden we toch nog blauwe wateren meepikken in Normandië. Corsica komt er ooit nog wel :D

Kraantjeswater

aqua-3543817_640
Ik drink al heel mijn leven water uit de kraan en vind dit een ongelooflijk gemak. Je hebt er altijd op voorraad, komt lekker fris uit de kraan en is goedkoper. Na wat opzoekwerk bleek ons kraantjeswater een te hoog nitraatgehalte te hebben dan goed is voor mij en de baby. Het overschakelen naar fleswater ervaar ik – nog steeds-  als een vervelend iets.

Ik drink nogal veel water, waardoor onze flessenvoorraad snel op is. Dan moet je er uiteraard steeds aan denken om nieuwe flessen te kopen en deze steeds op tijd fris te zetten in de koelkast.

Op mijn buik slapen

Ooh, wat vind ik het heerlijk om op mijn buik in slaap te vallen. In het begin van de zwangerschap kwam ik er nog mee weg, maar logischerwijs zit er nu een dikke buik in de weg. Een voedingskussen was dus een must om mijn nachten comfortabel door te brengen.

Huisdier

30826079_10216026205504954_1779300379_o
Onze lieve poes is helaas in april overleden, kort voordat ik ontdekte dat ik zwanger was. Het was meteen een groot gemis. Het feit dat ik vanaf dan ook vaak alleen thuis was, maakte het nog ietsje pijnlijker. Een diertje in huis brengt altijd wel wat leven in de brouwerij en schenkt je gezelschap ’s avonds in de zetel :).

 

We hebben de mogelijkheid gehad om een nieuw katje binnen te nemen, maar wilden het risico niet nemen omdat ik niet immuun ben voor toxoplasmose en dus moet opletten met o.a. kattenuitwerpselen. Yikes

Hakken dragen

Benen, Vrouw, Vrouwelijke, Dame, Meisje, Black
Hakken dragen wordt niet aangeraden tijdens een zwangerschap, maar ik heb toch af en toe gezeurd. Ik draag graag hakken, zeker op gelegenheden. Ik heb ze dus niet volledig aan de kant geschoven, maar probeerde het aantrekken wel te beperken. Zeker als ik wist dat ik lange afstanden zou afleggen of lang moest rechtstaan. Comfort boven alles, jonges ;) 

linegraylight

Advertenties

3 reacties op ‘Wat ik mis tijdens de zwangerschap

  1. Oh dit is zo herkenbaar! Ik ben nu drie maand ver en merk al veel van wat jij opsomt. Ik ben ook een buikslaper maar dat kon ik al snel niet meer verdragen! En mooie zwangerschapskleding vinden wordt voor mij nog een uitdaging, want inderdaad als ik zo rondkijk vind ik het allemaal veel te slonzig ogen.. I get you girl! 😉 Gelukkig krijgen we dat kleine wondertje ervoor in de plaats 💕

    Liked by 1 persoon

    1. Inderdaad, ik heb het er allemaal wel voor over 😊. Kleren kopen is echt niet simpel, probeer enkele zwangerschapsbroeken te kopen die goed zitten en voor de rest veel rekbare stoffen die mooi meegroeien (en niet per se uit de mamacollecties..) Ik zag je blogpost over de herfst outfits en daar zitten echt leuke dingen tussen! Momenteel draag ik ook kleedjes met lange mouwen of sweaterjurken met leggings of pantys onder. Je vindt er wel iets op 😉 Nog veel succes met je zwangerschap! X

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s