‘Skinlike’ Effect Creëren Met Deze Tips!

Ik kan niet eender wat op mijn huid smeren, want vaak zorgt het voor verstopte poriën en puistjes als gevolg. Daarom heb ik het gebruik van foundation zoveel mogelijk beperkt en maak ik er uitsluitend gebruik van op speciale gelegenheden. Foundation heeft zijn voordeel; je huid ziet er – tijdelijk – egaler uit, maar een nadeel is dat het soms teveel opvalt dat je het draagt. Onlangs stootte ik op een Youtubefilmpje die verschillende tips blootlegt om een natuurlijk effect te creëren en sindsdien is mijn make-uproutine helemaal veranderd! 

Je hoeft gewoon één ding te onthouden: Minder product, meer blenden.

Kwast in plaats van spons

Drop that sponge! Zelf ben ik steeds fan geweest van de beautyspons (aka beautyblender). De originele heb ik niet, maar met een goedkope versie van de Primark leek het ook goed te werken. Ik maakte het telkens wat vochtig, zodat het minder product zou opnemen. En ja, ik kon minder product meer uitblenden, maar toch blijft er nog heel wat foundation of concealer in de spons zitten. Daarbij vond ik ook dat mijn huid in bepaald licht er wat grauw en droog uitzag. Oplossing? Gebruik een kwast. Enkele stipjes foundation zijn voldoende om je hele gelaat van een mooi en egaal laagje te voorzien. Genoeg blenden is vooral de boodschap. Niet wrijven, want dan krijg je strepen. Zachtjes deppen met je kwast en met circulaire bewegingen blenden.

Natuurlijke glow? 1 druppel olie!

Er bestaan foundations die je een glow beloven, maar je hebt evengoed matte foundations. Ik ben heel tevreden van de Wet ’n Wild Photofocus Foundation, met als enige nadeel dat hij mat opdroogt. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn! Voeg simpelweg één druppel beautyolie (ik gebruik amandelolie, je vindt er verschillende in het Kruidvat) bij je beetje foundation en meng het goed door. Er bestaan ook highlight druppels die je kan mengen in je foundation, een review ervan vind je hier.

Less is more

Geen overdaad aan crèmes en poeder, hou alles heel bescheiden. Je kwasten goed aftikken om overtollig poeder te verwijderen en eens wrijven over je hand of arm om een mooi egale verspreiding te krijgen van je pigment. Wees ook spaarzaam met je setting poeder, want teveel van dit goedje kan je huid er zeer droog of poederig doen uitzien. Dan is alle moeite voor niets geweest.

Highlight

Wanneer mijn huid er te mat uitziet, gebruik ik een subtiele highlighter (ik gebruik die van Makeup Revolution) op de hoogtepunten van mijn gelaat, maar ook lichtjes over de rest. Zo ziet je gezicht er shiny en gezond uit. Daarna ga ik met een intensere highlight (hoe intens bepaal je zelf) over mijn jukbeenderen, neustop- en brug, cupidoboog en kin. 

Vastzetten die handel! 

Om alles mooi vast te zetten – en gewoon omdat het leuk is – gebruik ik een setting spray. Momenteel gebruik ik die van Mac. Hij laat soms wel dikke druppels achter (die ik achteraf wel fijn dep), maar ruikt gewoon zo goed. Dep nog eens met je beautyblender alles mooi op zijn plaats en klaar!

linegraylight

Enkele van mijn vorige artikels:
Volkoren Chocoladerotsjes | Dessert in 1,2,3!
Revolution Pro Foundation Illuminator | Review
Deze Kruidvat Originals MOET Je In Huis Halen! | Review
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s