Plog | Pairi Daiza

De zomervakantie is begonnen! Zoek je nog een leuke uitstap voor met vrienden, familie, de kinderen of zelfs met twee? Dan kan ik je zeker Pairi Daiza aanraden. We zijn er eind juni geweest en aan de hand van wat foto’s laat ik jullie onze dag mee beleven!  
img_9059.jpg

In Pairi Daiza (vroeger Paradisio) lopen er heel wat dieren los rond in het park, onder andere pauwen. Als je geluk hebt vind je ergens een echte pauwenveer! Zoek ze zo vroeg mogelijk, want aan het einde van de dag zijn ze al allemaal gevonden uiteraard :D.

img_9071.jpg

Flamingo’s blijf ik fascinerende dieren vinden. Hun kleur, elegante vorm, hun ongelooflijk evenwicht op dat ene smal beentje en hoe ze zich voortbewegen. Je vindt flamingo’s op verschillende plaatsen in het park.

img_9087.jpg

Wat Pairi Daiza zo uniek maakt, is dat je letterlijk dicht bij de dieren staat. Zo kun je soms giraffen zelf voederen, kunnen er aapjes naast – of op – je komen zitten en kun je natuurlijk mooie foto’s maken!

img_9077.jpg

Nog een troef: het decor. Pairi Daiza heeft duidelijk veel werk en energie in de aankleding gestoken. Ze hebben er thema’s als Afrika, India, Japan, Australië. En dit allemaal gepaard met de typische en indrukwekkende architectuur en kunst. Je waant je op wereldreis als je in het park loopt!
img_9095

Zoals vaak in een zoo, zijn niet alle dieren even actief. Hier waren de nijlpaarden hun siësta aan het houden, gezellig naast elkaar. Je kunt wel de voedermomenten van enkele diersoorten bijwonen, waarbij ze zich meestal wel actiever gedragen :D. Of als je geluk hebt, zie je net spelende/vechtende beren (dat was bij ons het geval) of andere dieren aan het werk.

img_9100.jpg

img_9101.jpg

Het was een warme dag (30°C!), maar gelukkig konden wij vaak in de schaduw lopen. De dieren moesten zich dan weer verkoelen met een vijvertje of modderbadje, zoals deze olifant.

img_9136

img_9120.jpg

IMPRESSIVE. Let maar op al de details die je in de gebouwen en kunstwerken terugvindt!

img_9154.jpg

Momenteel is er ook een dinosaurusexpo in  het park. Je loopt langs verschillende dinosoorten met de bijhorende geluiden en bewegingen.

img_9141.jpg
img_9172

We kochten een smoothie om af te koelen en met de overige ijsblokjes in de beker konden we heel wat dieren dichterbij lokken. Onder andere dit nieuwsgierige aapje!

img_9179.jpg

img_9184.jpg

Bewegende kwallen kijken is toch zó rustgevend.. :)

img_9195.jpg

Praktische info

  • Koop je tickets online, zo bespaar je € 2 p.p.
  • Parking kost er € 7, vergeet je kaartje niet te valideren als je het park verlaat!
  • De roofvogelshow is zeker de moeite om mee te maken. Blijf wel goed zitten, want de vogels vliegen NET boven je hoofd.
  • Je hebt er heel veel verschillende eetgelegenheden, maar evenveel leuke plekjes waar je je eigen picknick kunt opeten.
  • Meer info op de website: https://www.pairidaiza.eu/nl

linegraylight

Zijn jullie al in Pairi Daiza geweest? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s