Mini DIY’s

Je hebt op deze blog of op mijn instagram waarschijnlijk al enkele sneak peeks zien voorbij komen van DIY. Ik ben door de zwangerschap nog thuis tot februari, dus heb ik gelukkig de tijd om me hiermee bezig te houden! De meeste ideetjes komen van pinterest en zijn poepsimpel om na te maken!

Vlaggetjes

Benodigdheden:

– Rietjes (zwart of een ander kleur)

– Touw

Werkwijze:

Snijd het stuk touw af, afhankelijk van de lengte van je slinger. Neem 3x de lengte die je wil (om zeker te zijn). Knip van de rietjes de gebogen delen af en de rest van het rietje in 2. De twee onderste delen heb je nodig voor de vlaggen. Steek 3 stukjes op het touw, helemaal tot aan het einde. Daarna steek je het begin van het touw terug door het eerste rietje dat je op het touw stak. Zo krijg je de driehoeksvorm. Haal het touw er helemaal door en herhaal telkens opnieuw met drie stukjes riet. Je bepaalt zelf hoeveel vlaggen je wilt! Voor extra stevigheid kun je de onder- en zijkanten nog vastlijmen met een lijmpistool. Wil je andere kleuren? Dan kun je de rietjes (best op voorhand) spraypainten!

Prikbord

Benodigdheden:

– Stof

– Kurken onderzetters

– Duimspijkers of lijm

Werkwijze:

Leg een onderzetter op het stuk stof en teken tussen 5 à 10 cm een nieuwe rand met potlood (in dit geval dus een cirkel). Knip deze vorm uit. Leg de onderlegger terug en knip van de buitenrand om de 2 à 3 cm een snit naar binnen. Breng nu alle flapjes naar de achterkant van de onderlegger en pin vast met duimspijkers. Je kan dit ook met lijm vastmaken, maar dat lijkt me meer gesukkel. Klaar, nu kun je je to-do’s, lijstjes of foto’s gemakkelijk pinnen!

Kettinghanger

Benodigdheden:

– Touw

– Paperclips

Werkwijze:

Advertenties

3 reacties op ‘Mini DIY’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s