Juweeltjes | Collection

Al van toen ik heel jong was ontwikkelde ik een lichte verslaving voor juwelen. Het begon zelfs toen ik nog geen gaatjes in mijn oren had en ik er niets beter op vond dan parels op mijn oren te plakken met lijm. Eens ik mijn oren liet piercen, kon ik niet genoeg krijgen van het grote aanbod aan oorbellen dat er bestond. Ook kettingen kocht ik regelmatig. Uiteraard is mijn stijl veranderd met mijn leeftijd en dus toon ik jullie mijn huidige kettingen, oorbellen en armbandjescollectie!  

Hoewel een kleurenstylist me ooit zei dat ik van het ‘zilver’-type was, merk ik dat ik eerder geneigd ben om gouden juwelen te kopen. Ze spreken mij meer aan. Natuurlijk hangt het ook een beetje af van de outfit of ik ga voor zilver of goud. …Meestal goud dus :D.

FotoJet (8)

Deze fijne ketting komt van de H&M en is één van mijn favorieten. Het valt niet zo op, maar geeft een elegante toets aan je outfit.

FotoJet (9)

Een simpel blaadje/veertje. Oorspronkelijk was’ie mooi goud, nu is hij al wat afgekleurd. Het stoort me niet echt, want het blijft een mooie ketting, terug van de H&M. 

FotoJet (10)

De kruisjes combineer ik soms met de vorige twee kettingen. Een gelaagde ketting vind ik super mooi! De rechtse ketting heeft zijn gouden kleur nog goed behouden!

FotoJet (11)

Op een juweeltjesavond van Odille kocht ik bovenstaande zilverkleurige ketting. Sterren zijn niet helemaal mijn ding, maantjes daarentegen weer wel. Terug een mooie, (zéér) fijne gelaagde ketting. Je shopt’m hier.

FotoJet (12)

Ook deze linkse, rosé-gouden ketting kocht ik bij Odille. De rechtse ketting komt (ra ra) terug van de H&M. Zeer fijn, alleen geraken de twee ketting soms verstrengeld in elkaar.

FotoJet (13)

Op reis in Frankrijk kocht ik deze ketting met mijn naam op. Beetje dubbel om te dragen, daar iedereen meteen weet hoe je heet. Maar volgens mij ook wel een must om te hebben ;). Helaas is hij door het water al wat verkleurd.

FotoJet (15)

Nog een must-have voor in je collectie: een statement juweel. Een grotere ketting dat een simpele outfit meteen af maakt! Deze juwelen kosten vaak veel geld, dus koop ik ze meestal in de Primark.

FotoJet (16)

Prijs voor zo’n juweel? Ik betaalde per stuk slechts vier euro! Omdat het natuurlijk Primarkkwaliteit is, kan het zijn dat er soms steentjes loskomen (heb dit gelukkig maar 1 keer voorgehad.) Met wat secondelijm is dit gelukkig zo gefikst!

FotoJet (14)

Ik dacht dat de hele choker-trend me niet zou raken, maar heb me in de Primark toch laten doen. Vooral deze gelaagde kettingen vond ik zeer mooi en vrouwelijker staan dan de gewone chokers.

FotoJet (17)

In de Primark komen de chokers vaak in setjes, waarbij je ook enkele kettingen hebt. Deze draag ik minder. Rechts zie je als eerste een enkelbandje, ook gekocht bij Odille. Super leuk om te dragen! Fijne armbandjes, zoals je daarnaast ziet draag ik eigenlijk niet. Ik wordt zot van het gekietel aan mijn arm :D.

FotoJet (20)

En dan zijn we bij oorbellen beland. Ik heb er meer dan hier afgebeeld staan, maar vele ervan draag ik niet (meer).

FotoJet (18)

Eerst en vooral de kleintjes. Op een gewone weekdag draag ik die het meest, met als voorkeur de simpele witte parels. Daar doe je echt niets verkeerd mee en past op A-LLES. De vijfde en zesde oorbellen van de derde rij zijn mijn favorieten voor op een roze outfit. 

FotoJet (19)

Grote oorbellen draag ik vooral bij speciale gelegenheden als een etentje, feest, trouw. Dan mag het al wat meer opvallen, niet? De derde laatste komen van Rome, de gouden oorbel ernaast komt uit een winkeltje in Gent, maar helaas ben ik de tweede ervan verloren. ZO jammer, want het waren mijn favorieten van het moment.

Hoe bewaar ik deze collectie? 
Ik heb een oorbellenstandaard waar ik al mijn grote oorbellen aan kan hangen. Zo blijven ze mooi samen. Mijn meestgebruikte kleinere oorbellen bewaar ik in een klein potje, waar ik alles gemakkelijk kan terugvinden. Kettingen hang ik op, want als ik ze in een door bewaar zitten ze in no-time allemaal door elkaar. In de Primark kocht ik een mooie standaard, en voor de rest knutselde ik zelf vlug iets in elkaar met paperclips en touw :D. Of simpelweg met duimspijkers en een mooi patroon op je muur.

FotoJet (8).jpg

Welk juweel is jullie favoriet? 

linegraylight

 

Advertenties

Een reactie op “Juweeltjes | Collection

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s