Permanent ontharen met Philips IPL Essential | Review 

 

De zomer zit eraan te komen, dat kan je onder andere merken aan de vele reclames om  je lichaam bikiniklaar te krijgen. Gezond eten, workouts, leuke outfits, maar ook lichaamsontharing.  Wie wil er nu géén gladde benen en oksels? Vorig jaar in augustus wou ik wel eens een veelbesproken methode zelf uittesten: namelijk ontharing via IPL. 

Wat is het? 

De IPL (Intense Pulsed Light) technologie zorgt ervoor dat via lichtflitsen de haarzakjes in rustfase komen en minder snel terug groeien. Omdat haartjes een groei- en rustfase hebben en het apparaat enkel effect heeft tijdens de groeifase, moet je de behandeling de eerste 4 à 5 keren om de twee weken doen. Daarna elke 4 weken om het resultaat bij te houden.

FotoJet (1)

De Lumea Essential komt met een draad en adapter en een zeer uitgebreide handleiding. Lees deze zeker voor je met het product aan de slag gaat! Je kunt hierbij ook de app ‘Lumea IPL’ downloaden om je schema bij te houden en uitleg over IPL te raadplegen.

Je kunt de lichtintensiteit aanpassen naar gelang je huid- en haarkleur en comfort. Vijf is de hoogste lichtintensiteit en 1 de laagste.

Mijn ervaring

Oksels

Ik besloot te beginnen met mijn oksels, maar het verliep niet allemaal even vlot. De Lumea geeft pas lichtflitsen af als de sensor recht op de huid staat en er dus geen licht verloren gaat. Oksels zijn dus moeilijkere zones omdat het nu eenmaal geen recht stukje huid is. Ik moest vaak opnieuw proberen tot ik er een flits uit kreeg. De lichtintensiteit moest ook laag (2) omdat het anders te pijnlijk was (beetje zoals kort verbranden).

FotoJet (2)

Benen

Voor de benen gebruikte ik de click-and-glide methode. Hierbij houd je de grote knop ingedrukt en dan gaan er vanzelf flitsen af – om de 5 seconden als de lichtintensiteit op 5 staat. Het sensor-op-huid-contact was hier beter, omdat je benen een gemakkelijk oppervlak hebben :). Volgens mij zit er wel een mankementje in mijn toestel, want ook al stond de sensor recht op de huid, hij registreerde het niet en gaf geen flits af. Als ik dan even de lichtintensiteit verzette of het toestel herstartte, was het probleem opgelost. Kon soms wel heel frustrerend zijn.

FotoJet (3).jpg

Tijd

  • Aan kleine zones, zoals je beide oksels, spendeer je zo’n 5 minuten maximum.
  • Onderbenen zijn wat langer werk, voor de twee ben je toch maximum 30 minuten bezig.
  • Bovenbenen liet ik meestal achterwege omdat dit zeer tijdsrovend is en het ook moeilijk te zien is waar je al hebt geflitst en waar niet.

Resultaat

Ik heb het apparaat nu zo’n 9 maanden gebruikt – maar moet momenteel stoppen wegens zwangerschap. Hier een overzicht van de resultaten:

Enkel op mijn benen gebruikte ik de hoogste lichtintensiteit (5) en ook daar merkte ik het snelst resultaat. Na 4 behandelingen kwamen de haartjes veel minder, verspreider en zachter terug. Je kon echt al ‘kale’ plekken zien op mijn onderbenen. Helemaal glad kreeg ik ze echter niet na 9 maanden. Nu ik geen behandelingen meer doe, merk ik dat ze hun normale groei terug krijgen. Dat worden terug scheermesjes, dus!

Voor andere – gevoeligere – lichaamszones gebruikte ik een mindere lichtinsiteit (1 à 2) voor mijn comfort. Helaas merkte ik hier na 9 maanden gebruik nog weinig tot geen verschil. Volgens mij is het apparaat dus effectiever als je intensiteit 5 gebruikt, maar tenzij je je huid wilt verschroeien, is dit niet overal mogelijk.

Tips en bedenkingen 

  • Ik had lang een Lumea Essential op het oog van de Mediamarkt, maar wachtte tot hij in korting was. Tot ik plots op Kruidvat.be een nóg goedkopere versie vond en deze besloot te bestellen. Was hij goedkoper omdat hij misschien minder goed werkt?
  • Er bestaan heel wat IPL- apparaten van Philips en andere merken. Je kunt hierin zo duur gaan of je zelf wilt. Ze gaan soms tot € 600 euro. Betekent duurder effectiever? Het maakt mij wel een tikkeltje nieuwsgierig!
  • Raar maar waar, je dient de lichaamszones eerst te scheren vooraleer je de Lumea erop gebruikt!
  • De beginfase, waar je om de 2 weken een behandeling hebt, werkt echt verslavend. Het is nieuw en kon niet wachten tot de volgende sessie! Na de eerste fase begon ik het wel meer als een ‘vervelend’ werkje te zien. De resultaten waren dan ook niet indrukwekkend.
  • Je Lumea kan soms door langdurig gebruik verhit geraken. Als je bv. je benen wilt aanpakken kun je je eerste been scheren en daarna behandelen. Dan laat je het apparaat even afkoelen terwijl je je tweede been scheert. Daarna kun je aan de slag met lichtflitsen op je tweede been.
  • Permanent? Neen, scheermesjes blijven eraan te pas komen.

 

Philips Lumea Essential 
€ 89 bij Kruidvat
Score: 5/10

linegraylight

Welke methode is volgens jullie het best? Scheren, waxen, epileren, IPL? Let me know! 

 

Enkele van mijn vorige artikels: 
BH Cosmetics Warm Stone | Review
Plog | Kijk Binnen In Mijn Beautyroom!
Gelaatsverzorging Met Braun FaceSpa | Review

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s