Youtube Made Me Buy It | Part I

Uit vele van mijn blogposts kun je misschien afleiden dat ik mij gemakkelijk laat overhalen om make-up te kopen of uit te proberen. Beïnvloed door reclame, trends, blogposts of beautyguru’s op Youtube. Deze laatste lijkt wel een zeer grote invloedfactor te zijn, want als ik naar mijn make-upstash kijk, herken ik veel producten die ooit in een video verschenen. Heb ik mij laten vangen door gesponsorde video’s of zijn het echt wel topproducten? Bij elk product vermeld ik ook eventjes door wie ik het meest beïnvloed werd om dit te kopen. Door het grote aantal voel ik mij geneigd om deze blogpost in twee delen op te splitsen. Hier is alvast deel 1!

Makeup Revolution Brush 

 • Influencer: (teveel) 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De Artiskwasten waren een grote hype op Youtube en vele bedrijven hebben dit slim aangepakt om met een dergelijke soort kwast op de markt te komen. Artis is iets te duur voor mij, dus ging ik voor een goedkopere variant van Makeup Revolution. Nog steeds mijn favoriete manier om foundation aan te brengen!

Silisponge

 • Influencer: Nikki Tutorials 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Van vreemde hypes gesproken. Ik liet me ook vangen door de hele Silispongekwestie. Een soort platte beautyblender van silicone die als voordeel heeft zeer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk te zijn. Inderdaad, maar om je foundation flawless aan te brengen, toch liever niet. [afgedankt]

Beautyblender

 • Influencer: (teveel) 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Welke beautyvlogger gebruikt dit NIET? De beautyblender heeft het gemaakt in de cosmeticawereld en ook hier zijn er verschillende andere merken met het idee gaan lopen. Omdat ik 20+ euro nogal duur vind voor de originele spons, kocht ik mij er enkele van de Primark voor een schappelijk prijsje. De kwaliteit zal uiteraard niet hetzelfde zijn, maar voor mij werkt dit.

Mac Fix + 

 • Influencer: Jeffree Star

Ofwel is het de Urban Decay All Nighter, ofwel is het Mac Fix +. Deze twee setting sprays zijn veelgebruikte producten van gerespecteerde beautyvloggers. Het is geen goedkoopje (€ 17.5), maar wel een aangenaam product. De geur is beter dan andere settingsprays (minder chemisch) en je kan er ook je pigment mee versterken. 

Colourpop

 • Influencer: RachhLoves & Nikkietutorials

swatch

Colourpop is al altijd een speciaal merk geweest in mijn ogen omdat je ze enkel online kunt bestellen. Vele beautykenners waren – en zijn – lovend over hun Super Shock Shadows & de highlighters (en meer…), dus ik wou deze ook wel even uittesten. En ja hoor, de Super Shock Cheeck in ‘Lunch Money’ is één van mijn favoriete highlighters. De matte oogschaduwkleuren van Colourpop spraken mij ook wel aan, maar ik merk dat ik ze minder gebruik. Of ik nog bij Colourpop ga bestellen? Waarschijnlijjk niet, het hele shippinggedoe is mij teveel moeite ^^.

Carli Bybel Palette

 • Influencer: Mariah Leonard of Sophdoesnails

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wie mij tot deze aankoop heeft aangezet, weet ik niet zo goed meer. Wat ik wel nog weet, is dat het liefde op het eerste zicht was! Het kleurenpalet, de highlighters. Het is eens iets anders dan de zoveelste bruine nudecombinaties. Hier kun je meer de roze/bordeaux toer op gaan en dat bevalt me. Net zoals het product zelf :). En ook hier was ik meteen fan van de (eerste twee) highlighters.

Wet ’n Wild Catsuit 

 • Influencer: Tati 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Youtubester Tati durfde de uitdaging aan om deze liquid lip te dragen op Gen Beauty, een groots evenement waar het stikt van de Beautyguru’s en makeupartiesten. Zelf was ze al tevreden van het resultaat, maar daarbij kreeg ze nog eens de bevesting van o.a. Manny MUA, James Charles en haar man (ook belangrijk, uiteraard). Dan moet het wel goed zijn, zeker? Bestellen die handel! Berry Recognize is mijn nieuwe favoriete kleur.

Wet ’n Wild Bronzer

 • Influencer: Mariah Leonard

SAM_1913.JPG

Eerst en vooral: that size though. Voor een klein prijsje krijg je grote bronzer. Mariah Leonard slaagde er zelfs in om hem bijna helemaal op te gebruiken (wow). Wat ik niet wist, was dat er een – heeeele – lichte shimmer in zit. Niet meteen waar ik voor zou gaan, maar ik gebruik ‘m anyways. 

Wet ’n Wild Photofocus Foundation

 • Influencer: Tati

SAMSUNG CAMERA PICTURES

YAAAAASSSS. Na enkele andere foundations te proberen die mij niet afgingen, vond ik eindelijk dié foundation die perfect bij mij past. Thank you, Tati. Sinds de dag dat deze werd afgeleverd, is het mijn go-to foundation. Meer lovende woorden in deze blogpost. 

Maybelline Foundation 

 • Influencer: geen idee 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit was mijn eerste foundation in de zoektocht naar de perfecte foundation. Pluspunten: Het komt met een pompje, geeft een stralend effect. Minpunten: Vaak uitverkocht, toch te donker voor mijn bleke huid en het oxideert snel… [afgedankt]

L.A. Girl Foundation

 • Influencer: Tati

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En deze was de volgende. Terug lovende woorden van Tati (obsessed, much?). Ik kocht de kleur ‘Fair’, helaas was het alles behalve fair. Op de site leek dit de lichtste kleur te zijn, maar toch nog vééél te donker voor mij. Ook de geur is wat chemisch en onaangenaam. [afgedankt]

L.A. Girl Pro Conceal 

 • Influencer: Sophdoesnails 

SAM_3103.JPG

In dezelfde lijn liet ik mij onlangs vangen door de concealer. Sophdoesnails is net zoals mij een bleekscheet (excuse my language) en dus leek mij dit een goede aankoop. Ik kocht de kleur ‘Porcelain’, omdat mijn huidige concealer van Catrice ook ‘Porcelain’ heet en mij goed afgaat. De applicatie vind ik alles behalve handig – en ziet er wat ouderwets uit vind ik – en ook de kleur heeft een roze ondertoon, terwijl ik meer een gele ondertoon heb. [afgedankt]

linegraylight

Welke beautyproducten hebben jullie al gekocht onder invloed (van mensen, niet van drugs)? 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s