Make-uptutorials to the test | Morphe 12NB

Tijd voor een nieuwe reeks! Omdat er zoveel makeup tutorials op het Youtubenet heersen, leek het mij wel een leuk idee om enkele tutorials op de test te nemen. Is het resultaat op video even mooi als de realiteit? Wordt alles nauwkeurig uitgelegd of laten ze dingen weg? Het is voor mij ook iets nieuws, daar ik nog nooit een tutorial heb gebruikt om een ooglook te maken (Begrijp me niet verkeerd, ik deed er wel veel inspiratie van op!). Vandaag test ik een tutorial van Laura Lee met het Morphe 12NB Palette. Vooraf even meedelen: ik heb me enkel gebaseerd op de ogen. Alle andere make-up, zoals foundation, blush, highlight, contour,.. heb ik niet gekopiëerd omdat ik dezelfde producten niet heb. Mij ging het vooral om de oogschaduwlook. Laura Lee gebruikt niet uitsluitend de Morphekleuren, maar mengt er ook nog andere producten bij. Ik heb mijn best gedaan om de kleur zo goed mogelijk na te bootsen met producten die ik in mijn bezit heb.

DE TUTORIAL 

https://www.youtube.com/watch?v=1wQWu5Wc9_Y&t=3sµ

MIJN RESULTAAT 

(wetende dat ik géén pro ben)

FotoJet (15)FotoJet (14)FotoJet (13)

Conclusie

Mijn foto’s tonen niét zo intens als in het echt, want in realiteit vond ik dit al een iets gewaagdere look. Volgens mij gebruik ik minder oogschaduw op mijn kwasten of bouw ik minder op, want de kleuren in haar video komen meer naar voor. Ik had al het gevoel dat ik wat overdreef met hoeveelheid, maar op foto zie je dat dus niet.

Tutorials nabootsen is ook gewoon durven. Durf met die kwast in je oogschaduwpan vegen, durf op te bouwen tot je maximale intensiteit bereikt.

Vele Youtubers vermelden ook het soort kwast die ze gebruiken. Ik heb me er zo goed mogelijk aan gehouden, want een kwast kan wel degelijk het verschil maken. Goed blenden of juist veel pigment aanbrengen.

Van blenden gesproken, in deze tutorial – en ik denk in vele – wordt het blenden niet afgebeeld. Als je dus zonder basiskennis de tutorial volgt, zal het resultaat er nog slechter uitzien waarschijnlijk ^^.

Het verschil tussen haar en mijn resultaat is denk ik te wijten aan:

  • Andere belichting
  • Andere vorm van ogen
  • Niet precies dezelfde kwasten
  • Niet alle producten waren hetzelfde (de shimmer op ooglid)
  • Mate van opbouwen van oogschaduw (durf?)
  • Eyeliner en valse wimpers
  • Ervaring ;)

Als jullie suggesties hebben voor een volgende tutorial – Let me know! En ik daag jullie uit om deze ook zelf uit te proberen ;)

Liefs,

Eva

x

Advertenties

4 reacties op ‘Make-uptutorials to the test | Morphe 12NB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s