Plog | Weekend Maasmechelen 

 

Vorig jaar – in 2017 – vierden mijn man en ik Kerstavond anders dan normaal. Het oorspronkelijke plan was om terug naar Noorwegen te trekken en er een week in een hotel te vertoeven. Helaas werden door omstandigheden (lees: een been in de gips) de plannen gewijzigd en moesten we Noorwegen annuleren. We zochten het iets dichter en spendeerden het weekend in hotel Terhills in Maasmechelen. 

img_5183.jpg

Al bij het zien van de impressionante voorgevel zagen we het weekend helemaal zitten. We stapten het mooie gebouw binnen en werden vriendelijk ontvangen. We bekwamen even van de trip met een glaasje prosecco en een spelletje schaken in de lobby (mijn allereerste schaakspel, dat wel). Needless to say – I lost.  

Daarna besloten we om richting onze kamer te gaan. Wij gingen met de lift, maar wie er toe in staat is kan ook via de prachtige ‘scheve’ trap gaan. Jawel, een trap met een verhaal!

Eens aangekomen waren we onder de indruk van de hoge plafonds én ellenlange gordijnen, mooie decoratiestukken, marmeren badkamer en het mooie bed. Er was voor ons ook een verrassing voorzien voor de feestdagen: DIY Chocomelk en verschillende mini lichaamsverzorging van o.a. L’ Occitane (wauw).

img_5208.jpg

Onze eerste avond gingen we naar een Steakhouse & we deelden een mixed grill. Bijna een soort BBQ aan tafel :). Sharing is caring, en het eten was er super lekker!

img_5216.jpg

En uiteraard werd toen Kerstavond gevierd met een flesje – overheerlijke – bubbels én cadeautjes uitwisselen.

img_5228

En na een heerlijk nachtje slapen gingen we uitgebreid ontbijten/brunchen. Een vrij rustige ontbijtruimte, maar eten kwamen we niet tekort! Versgemaakte slaatjes,  eitjes, muffins, fruit, ontbijtgranen. Alles wat je maar kan bedenken. HEER.LIJK.  

Wat voor ons een groot voordeel was, was dat het hotel dicht gelegen was van verschillende activiteiten: onder andere de cinema lag er praktisch naast! We gingen ’s middags de film ‘Bad Trip’ kijken in een lege zaal. Gezellig :) Daarna besloten we bij schemering eventjes te gaan piepen bij het gesloten – en dus rustige – Maasmechelen Village, wat ook terug naast de cinema lag. Als je ooit met iemand op krukken op citytrip wilt, Maasmechelen is the place to be!

img_5261.jpg

In de avond gingen we dineren in Barbacoa. Een chiquer restaurant met prachtige presentaties en heerlijke gerechten.

De derde dag was onze vertrekdag, maar we besloten eerst nog een stapje te zetten in Maasmechelen Village. Iets te duur naar onze goesting, maar zeker eens leuk om er rond te wandelen!

Hieronder nog wat kiekjes:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Samengevat: Het hotel Terhills was helemaal naar onze smaak. Qua service, qua interieur, ligging. Je krijgt er echt een luxegevoel. Ook de eetgelegenheden waren zeer vlot bereikbaar. Het werd een rustig, maar leuk weekendje en we hebben er zeker van genoten!

linegraylight

 

Advertenties

5 reacties op ‘Plog | Weekend Maasmechelen 

    1. Ooh, leuk dat je dat park bent gaan bezoeken! Ik had het ook gezien, maar helaas met krukken niet zo handig :/. Toch een leuke tijd gehad, hopelijk jullie ook ;) x

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s