10 Onmisbare Make-up Kwasten

Als beginneling in make-up is het niet altijd gemakkelijk te weten welke kwasten je kunt gebruiken. Er bestaan er namelijk ZO-VEEL in alle mogelijke vormen en materialen. Omdat ik voor mijn eerste kwasten op safe wou spelen, kocht ik mij een kwastenset van Morphe. Ondertussen ken ik al meer mijn weg in de kwastenwereld en weet ik welke kwasten je nodig hebt om een goede full-on look te bekomen. Ik overloop ze even met jullie. 

Foundation Brush 

1

Zoals ik in een eerder artikel heb vermeld, bestaan er ook veel mogelijkheden om je foundation aan te brengen. Mijn favoriet is de Artisdupe van Makeup Revolution. Hij ziet er misschien een beetje gek uit, maar foundation aanbrengen gaat in 1-2-3!

Bronzer & Blush Brush

2

Een heerlijk dikke kwast om bronzer en blush aan te brengen, daar houd ik het meest van. Het vraagt weinig tijd om grotere stukken van je gezicht te maquilleren. De haartjes van de Boozybrushes zijn trouwens allemaal zeer zacht en comfortabel op je gelaat!

Tapered Highlighter Brush

3

Voor highlighter heb ik twee favorieten: de tapered brush en de fan brush. Het vergt een andere techniek om je highlighter aan te brengen, maar beide doen hun werk goed.

Angled Brow Brush 

6

Een schuine fijne kwast is absoluut een musthave voor je collectie. Je kunt er je wenkbrauwen mee bijtekenen, maar bijvoorbeeld ook een lijntje eyeliner. Met deze kwast ben je in staat om zeer precies te werk te gaan!

Angled Shader Brush 

4

Als basis voor mijn oogmake-up ga ik eerst een laagje lichte oogschaduw over mijn hele ooglid aanbrengen, tot aan mijn wenkbrauwen. Dat gaat makkelijk met een iets grotere, schuine kwast. Je hoeft hier niet te precies mee te werken, dus de angled shader is hiervoor perfect.

Pointed Blender Brush

5

Voor de kleuren in de crease gebruik ik deze kwast. Belangrijk is dat de haartjes niet te strak staan, zodat je een mooi geblend resultaat krijgt. Door een heen-en-weer beweging krijg je een mooi natuurlijk resultaat.

Tapered Blender Brush 

10

En voor het samensmelten van al je kleuren gebruik je het best een propere blender(kwast, weliswaar). Het geeft je de mogelijkheid om alles mooi in elkaar te laten overlopen zonder strakke lijnen.

Precision Brush

7

Wil je toch strakke lijnen in de vorm van een cut crease? Of een strakke wing? Dan moet je je ook een fijne kwast aanschaffen. Door z’n korte strakke haartjes kun je het gewenste detailwerk doen. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook puistjes of plekjes wegwerken met concealer.

Shader Brush 

8

Voor wie graag wat shimmer of glitter op zijn oogleden aanbrengt, kan ik je de Shader Brush aanraden. Ook deze haartjes zitten strak en goed geconcentreerd zodat alles mooi op z’n plek blijft. Ze houden glinsterende oogschaduw beter vast en brengen mooier aan op de oogleden. Wil je nog intensievere kleuren? Dan kun je je kwast even met setting spray benevelen. 

Pencil Brush 

9

En om het geheel mooi af te werken met wat oogschaduw op je onderste ooglid, kun de Pencil Brush (of smudge brush) gebruiken. Hiermee kun je de oogschaduw vervagen zodat je een mooie schaduw krijgt. Deze kwast is ook zeer handig om highlighter aan te brengen in je binnenste ooghoeken of onder je wenkbrauwboog. Multifunctioneel, alweer!

Zo, dat waren mijn 10 must-have kwasten. Met deze kwasten in je bezit kun je al heel wat prachtige looks maken! Van deze Boozybrushes ben ik echt heel tevreden. Alleen al hoe ze eruit zien, maar ook hoe ze aanvoelen. Ze zijn zeer zacht en aangenaam om mee te werken!

Welke kwasten gebruiken jullie het vaakst?

linegraylight

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s