Beste manier om foundation aan te brengen?

Tegenwoordig zijn er al zoveel producten op de markt die beweren hét middel te zijn om vloeibare foundation flawless aan te brengen op je huid. Van de vele producten heb ik er 3 uitgetest: – weliswaar de budgetversie van – de beautyblender, silisponge en de oval brush. Welke werkt het best? 

Beautyblender | Origineel: ca. €20  – Primark: €3

Beautyblender. Wordt heel vaak gebruikt in de beautycommunity. Het is een 3D-druppelvormige spons die je op je huid zachtje dept. Door een ‘dep’-beweging te doen, pers je als het ware je foundation in je huid. Hierdoor lijkt het niet of er een ‘laag’ op je huid ligt, maar mengt hij mooi met je echte huid. Een nadeel is dat de spons ergens wel een deel van je foundation absorbeert, waardoor je meer foundation gaat gebruiken.

Misschien ligt het aan de kwaliteit van de spons, maar mijn beautyblender absorbeert inderdaad veel product. Niet dat ik daar wakker van lig, want aan de andere kant zorgt het ook voor een natuurlijker en minder cakey effect. De dep-beweging op zich vind ik vooral lastig op grotere stukken van mijn gezicht, zoals mijn wangen. Misschien kan een grotere spons hier een oplossing zijn. Ik gebruik hem vooral in kleinere plaatsen zoals de ooghoeken en langs de neusvleugels, omdat je door zijn druppelvorm precies te werk kunt gaan.

Silisponge | Origineel: ca. €10 – Boozyshop: €5

Voor het absorptieprobleem van de Beautyblender kwam een oplossing. Introducing: de Silisponge. Een siliconen druppelvorm moet er voor zorgen dat je het maximale uit je foundation haalt. De silicone slorpt geen vloeistof op, dus hoef je niet zo veel foundation te gebruiken. Het is ook gemakkelijker schoon te maken door het gladde oppervlak.

SAM_1422.JPG

Het is gewoon een logisch gegeven dat je minder foundation gebruikt met de silisponge. Het absorbeert niets, maar dat betekent dat je langer werk hebt om de foundation mooi over je huid te verdelen. Ik merk dat het echt lastig is om de foundation mooi gelijk aan te brengen en zonder strepen. Het ziet er nogal snel cakey uit en dat wil niemand. Ook zie je de ‘vegen’ op je gezicht waar je net met de silisponge gepasseerd bent. Als je er lang genoeg aan zit kun je een goed resultaat bekomen, maar ik zou het niet aanraden. Een voordeel is dat het wel zééér gemakkelijk schoon te maken is. Even onder de kraan en klaar.

Artis Brush / Oval Brush | Origineel: ca. €60 – Makeup Revolution: €11

Uiteraard gebruiken nog veel mensen kwasten om hun foundation mooi uit te blenden. Je hebt foundation kwasten of stippling kwasten, waar je ook ‘dept’ op je huid. Toen kwamen er nog bizarre kwasten op de markt, die van Artis. Ze zien er een beetje uit als haarborstels of tandenborstels, want je hebt ze in verschillende formaten. Door ze in een cirkelvormige beweging te bewegen kun je de foundation blenden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De kwast van Makeup Revolution is heerlijk om op je huid te voelen. De haartjes zijn mooi geconcentreerd en voelen zacht en comfortabel aan op je gelaat. Door kleine cirkelvormige bewegingen te maken verdeel je de foundation mooi op je huid. Het is gewoon een leuke manier om foundation aan te brengen met een natuurlijke look als resultaat. Het is niet zo intensief als de beautyblender of silisponge, en daar ben ik fan van!

Conclusie? 

Voor grote oppervlaktes zou ik gaan voor de Oval brush. Slechts een eenvoudige beweging zorgt ervoor dat je foundation mooi verspreid raakt en er natuurlijk uit ziet. Voor moeilijker te bereiken plekken (zoals ooghoeken, langs neusvleugels,..) ga ik voor de beautyblender. Door zijn scherpe top kun je preciezer te werk gaan en krijg je een mooier resultaat. Ik wil zeker de kleinere oval brushes eens uitproberen of ze hetzelfde resultaat creëren.

Welk product gebruiken jullie om foundation aan te brengen? 

linegraylight

 

 

Advertenties

2 reacties op ‘Beste manier om foundation aan te brengen?

  1. Ik heb niet lang geleden zo’n silisponge gekocht via primark om deze ook uit te testen, maar ik vind het echt niks waard…zoveel tijd dat je erin moet steken om het mooi egaal te krijgen en de vegen zijn echt moeilijk weg te werken 😕

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s