Warm-toned vs. Cool-toned Makeup

Ik zet mijn titel in het Engels omdat ik gewoon niet weet hoe je dat in het Nederlands moet vertalen. Koele en warme make-up? Koel- en warmgetinte make-up? Ik vermoed dat de meeste wel weten waarover ik het heb. Zo niet, het zal je wel allemaal duidelijk worden na deze post. 

Want we kunnen het niet ontkennen, de feestdagen komen dichter en dichter [ O ja, die zitten al sinds september in mijn hoofd ]. Wie van plan is om zich een goed op te maken op deze gezellige dagen, heeft de keuze. Of je gaat voor een koelere look (want het is koud buiten), of je gaat voor een warmere look (want het is warm binnen…hopelijk).

Laat mij even aan de hand van wat foto’s uitleggen wat ik onder beiden versta. C staat voor Cool-toned en W voor Warm-toned. Niet alle kleuren zijn aangeduid, omdat sommigen perfect voor de twee stijlen gebruikt kunnen worden.

(links naar de gereviewde oogschaduws in kwestie onderaan deze post) 

Zo, nu we deze moeilijke kwestie uitgeklaard hebben laat ik je twee verschillende make-uplooks zien, naast – echt naast– elkaar. Kunnen jullie al raden welke kant koel en welke warm is? 

SAM_2250.JPG

Bij bovenstaande foto is vanuit jullie opzicht de linkse kant koel en de rechterkant warm. Bij onderstaande foto’s net omgekeerd. 

cw
Warm vs. Cool
cw (1)
Warm vs. Cool

En wat maakt nu het verschil? Lemme break it down for you 

Warm

 • Bronzer
 • Contouren
 • Bruine, donkerrode, diepgoude tinten als oogschaduw
 • Rode en intense kleuren als lippenstift
 • Goudgetinte highlighter
 • Peachy blush
 • Gouden accessoires

Koud

 • Geen bronzer (of een lichte kleur)
 • Weinig contour
 • Zwarte, zilver, blauwe en lichte tinten als oogschaduw
 • Pastelkleuren of nudekleuren als lippenstift
 • Roze getinte highlighter
 • Roze blush
 • Zilveren accessoires

Hopelijk is het verschil jullie ondertussen wat duidelijker geworden. MAAR, make-up aanbrengen is nog altijd je eigen ding doen en voel je je goed bij mixen en matchen, you do you! 

Links naar de reviews (vlnr). 

Colourpop Hi-Maintenance
Morphe 12NB
BH Cosmetics Carli Bybel (coming soon)

Zoeva Cocoa Blend
Colourpop Super Shock Shadows
Sleek Storm 

 

Welke versie is jullie favoriet? Warm of koel? linegraylight

Advertenties

2 reacties op ‘Warm-toned vs. Cool-toned Makeup

 1. Ik heb ooit een kleur analyse gedaan en daar kwam uit dat ik een koel type ben, dus koele makeup en kleding het beste kan dragen. Sindsdien ben ik er beter op gaan letten en koele tinten staan mij inderdaad beter. Al moet ik wel zeggen dat ik warme makeup bij anderen prachtig vind, zelf zou ik nooit voor een oranje ooglook gaan! Ik vind beide eigenlijk wel mooi bij je staan, al neig ik toch wel naar je koelere look!

  Liked by 1 persoon

  1. Een oranje look is inderdaad al wat gewaagder. Vroeger zei een visagiste mij eens dat ik ook een koel type ben, maar toch neig ik meer naar warme kleuren en gouden tinten enzo :), hangt er een beetje van af wat ik aantrek of wat de trends zijn. Maar afwisseling is altijd goed ^^. Bedankt voor je reactie! x

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s