Make-up 101 | Wenkbrauwen 

Wenkbrauwen vormen een belangrijk (al dan niet) essentieel deel van je gezicht. Bedenk maar eens hoe anders je eruit zou zien zonder wenkbrauwen. Maar ook kleur, dikte, lengte kunnen veel aan je gezicht veranderen. Ik heb van nature redelijk lage en rechte wenkbrauwen. Ze zijn donker van kleur, maar kunnen wel wat opvulling en vorm gebruiken.

Over de jaren heb ik al verschillende manieren geprobeerd (pas op, er bestaan er nog heel wat!) en vandaag overloop ik die even met jullie. Houd er rekening mee dat ik hierin ook nog vrij beginner in ben. 

Ik begon met poeder. Met m’n eerste wenkbrauwkitje uit de H&M ging ik aan de slag, later kocht ik het Ultra Brow Palette van Makeup Revolution. Ik gebruikte telkens het donkerste poeder en bracht die aan met een fijn schuin kwastje.

Poeder

Voordeel: natuurlijk resultaat, ziet er zacht uit

Nadeel: je kunt er niet precies mee werken

_____________________________________________________________________________________

In datzelfde Ultra Brow Palette vind je ook wax om je wenkbrauwen bij te kleuren en in vorm te geven. Er zit in het palet geen gepast borsteltje voor (vind ik), dus gebruik ik een zeer fijne angled brush. 

Wax

Voordeel: blijft langer in vorm, je kunt precies te werk gaan

Nadeel: shiny

_____________________________________________________________________________________

Er bestaan ook potloden en varianten hierop. Ik kocht de Catrice Eye Brow Stylist in de kleur 030 en vond dit vooral handig omwille van het borsteltje. Zo kun je je wenkbrauwen bijtekenen en borstelen zodat je een mooi natuurlijk resultaat krijgt.

Potlood

Voordeel: je kunt zo dik of dun gaan of je zelf wilt, borsteltje

Nadeel: veel slijpen voor een scherpe punt als je precies wilt werken

_____________________________________________________________________________________

Voor mijn wenkbrauwhaartjes in vorm te houden gebruik ik een gel. Je kunt transparante en gekleurde wenkbrauwgel vinden. Ik probeerde al die van Maybelline, maar dat was toch eerder een teleurstelling. Mijn volgende aankoop was eentje van Catrice, de Eyebrow Filler. 

gel

Voordeel: haartjes blijven zitten, natuurlijke look door met het borsteltje te doorkammen

Nadeel: je kunt niet precies te werk gaan, heeft vaak niet veel pigment

_____________________________________________________________________________________

Hier vind je ze nog allemaal op een rijtje, te beginnen met geen product op mijn wenkbrauwen. Welk resultaat vinden jullie het mooist?

FotoJet.jpg

linegraylight

Advertenties

Een reactie op “Make-up 101 | Wenkbrauwen 

  1. Ik gebruik altijd wenkbrauwpoeder (eigenlijk oogschaduw) omdat ik gewoon niet kan werken met potloden en pommades. Ik maak gewoon zo veel fouten en als je poeder gebruikt is dat makkelijk weg te werken! Ik vind de poeder en de wax bij jou het mooiste effect hebben! xo

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s