Wet ’n Wild Photofocus Foundation | Review

Remember deze blogpost? Ik was wanhopig op zoek naar een foundation die aan mijn vele eisen voldeed. In tussentijd heb ik er al wat verschillende geprobeerd: Fit Me Foundation van Maybelline, Pro Coverage HD Foundation van L.A. Girl en de Pure Light Cushion Foundation van Yves Rocher. Bij elke foundation kwam ik wel één of meerdere teleurstellingen tegen. Ik bleef proberen en kwam (onder invloed van enkele Youtubers) de Wet ’n Wild Photofocus Foundation tegen. Deze was net binnen op boozyshop en ik besloot hem te bestellen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Waarom ook niet? Hij kost slechts €6,99 en hiervoor krijg je een glazen flesje van 30 ml.
Het kiezen van een foundation online is natuurlijk een hel. Hoe weet je zeker dat het kleur je gaat passen? Koop ik er één of twee? Ik besloot om het op ééntje te wagen, maar de keuze werd mij door Wet ’n Wild zelf gemakkelijker gemaakt. Op de flesjes staat namelijk bij welk huidtype de kleur past.

Rose Ivory > Light & Cool
Nude Ivory > Light & Neutral (deze koos ik)
Soft Ivory  > Light & Warm
Amber Beige > Medium Dark & Neutral
Golden Beige > Medium & Warm

[Je hebt ze nog in meerdere tinten, maar deze 5 zijn verkrijgbaar via boozyshop ]

Altijd even spannend wanneer je voor het eerst een swatch op je kaak- en neklijn doet… Maar het was perfect! De ideale tint voor mijn huidje. YES!

De foundation is niet volledig dekkend, maar wel genoeg voor mij. Enige minpuntje (voor mij dan toch) is dat hij -snel- mat opdroogt. Dat merk ik vooral als ik de foundation aan het blenden ben, dat je best snel moet werken. Zelf heb ik liever een dewy finish, maar die kan ik nog altijd verkrijgen door bv. met highlighter te werken of een dewy setting spray.

Ondanks dat de foundation mat opdroogt, voelt het zeer licht aan. Je hebt niet de indruk dat je foundation draagt en daar ben ik zeker fan van! Je ziet het niet zo sterk dat je foundation draagt, in tegenstelling tot de andere foundations die ik eerder probeerde. Het blijft ook de hele dag mooi zitten, alsook de make-up die je erover draagt.

Wat ook een specifiek kenmerk is aan deze foundation, is dat je gezicht geen witte plekken vertoont als er met flits wordt gefotografeerd [Hier wat meer uitleg]. Deze feature heb ik nog niet kunnen uitproberen, maar als ik de beautygoeroe’s op Youtube mag geloven, klopt dit zeker!

Foundation foto’s voor en na vind ik steeds moeilijk om goed op beeld te krijgen. Voor de beste vergelijking toon ik jullie een foto van mijn kin/lippen, waar ik last heb van oneffenheden, rode puntjes en vlekjes (niet de meest flatterende foto dus -_-‘) . Met de foundation ziet het er al een stuk beter uit. Ze bedekt het niet volledig, maar het geeft het geheel wel een egaler effect.

FotoJet.jpg

Ik blijf ‘m zeker gebruiken !

Wet ’n Wild Photofocus Foundation
€6,99 bij boozyshop
Score: 8/10

Welke foundation gebruiken jullie? linegraylight

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s