Make-up uit de oude doos

 

Let’s go back in time. Als vrouw zijnde heeft make-up altijd wel een rol gespeeld in mijn leven. Natuurlijk ben ik daar gaandeweg in gegroeid en is mijn make-uproutine zo.veel. veranderd sinds vroeger. Ook qua aankopen let ik nu op veel meer zaken en zoek ik hier en daar een review op. Vroeger kocht ik wat impulsief en achteraf gezien is de kwaliteit vaak ver te zoeken. Ik laat jullie kennismaken met mijn make-upstash van vroeger. 

Basis 

fotojet-collage

Foundation gebruikte ik vroeger niet – nu eigenlijk ook niet, for that matter. Een eerste productje die ik gebruikte op mijn gezicht was die van Babor: Colour Glow. Het is een soort glowy poeder met kleine glitterelementjes in. Ik gebruikte het vroeger als blush – totaal verkeerd natuurlijk. Misschien was dit een highlighter avant la lettre, want ik denk dat het perfect te gebruiken is als body highlighter (voor je schouders en sleutelbeen). Na een bezoek aan een make-upstyliste ging ik voor mineraal poeder uit de Hema. Geen benul van welk kleur het beste bij me paste, kocht ik random een kleur. Veel te donker uiteraard, alsook de concealer in potloodvorm. Poeder bleek mijn huid teveel uit te drogen dus ging ik voor een vloeibare vorm: de BB Crème van Maybelline. De lichtste versie, maar nog steeds veel te donker voor mijn bleek velletje.

Blush

fotojet-collage3

Vooral merkloze productjes, behalve deze van Max & More (afkomstig van de Action). Het probleem met de blushes van vroeger is dat ze ofwel totaal geen pigment afgeven ofwel veel te veel pigment. Nu ja, dat heb je nu eenmaal vaker met goedkope producten. Bij het swatchen waren ze vrijwel allemaal oneven in het aanbrengen en er was ook veel los poeder. Volgens mij ook de reden waarom er vele blushes tot aan de pan zijn geraakt. Het verbaast mij een beetje dat ik ze blijkbaar toch veel gebruikte.

Oogschaduw 

SAM_0513.JPG

Het begon allemaal met koffertjes waar tientallen oogschaduws inzitten en de nodige sponsapplicators (kwasten, daar zag ik het nut niet van in). Wie heeft die niet cadeau gekregen? Achteraf gezien zeer weinig pigment, maar daar had ik vroeger blijkbaar geen last van. Felle kleuren maakten ook deel uit van mijn collectie, maar daar bleef ik meestal af. Vooral zilver, bruin en grijstinten gebruikte in mijn looks (allee, looks. Gewoon één kleur op m’n ooglid smeren en klaar).

fotojet-collage4

Linksboven is altijd m’n favorietje geweest. Ofwel ging ik voor een koele look met de zilverkleuren ofwel ging ik voor een warmere look met de bruin-en goudtinten. En dat blauwe potje? Kocht ik in een schoenenwinkel, jawel. Nu denk ik bij mezelf: WAAROM? Los poeder in een potje, dat is om problemen vragen. Zeker als je weet dat oogschaduwprimer een onbekend gegeven was. Alleen al bij het potje sluiten valt er poeder vanaf. Nu blijf ik er zo ver mogelijk van uit de buurt. Dan had je ook nog de roll-on eyeshadow. Even rollen op je oogleden en you’re good to go. Misschien ligt het aan de ouderdom van het product, maar er kwam toch ook wel veel los poeder vanaf op m’n hand.

Lipliners & oogpotloden

fotojet-collage6

Witte oogpotloden maken al lang deel uit van mijn routine, nu nog steeds. Ik grijp wel meer naar de bekendere merken, zoals NYX of Essence. Lipliners gebruikte ik niet als lipliner, maar gewoon als lippenstift. Heel mijn lippen inkleuren en niets erover. Zwarte oogpotloden kwamen o.a. van marktkraampjes of zelfs van kringloopwinkels (ieuw?). Typisch vond ik de zwarte oogpotloden met gommetje aan de andere kant om foutjes weg te werken. Werkte natuurlijk langs geen kanten.

Lippenstift

fotojet-collage5

Wanneer ik & m’n nicht vroeger in winkels rondliepen en we testers tegenkwamen, ging ik altijd voor dezelfde look. Felblauwe oogschaduw en felrode lippen. Sexy, I know… Het leek mij logisch, want ik heb blauwe ogen. Duh. En wanneer een make-upstyliste mij nogmaals bevestigde dat rood wel op mijn lippen paste, kon ik niet genoeg rode lipsticks hebben. Eén lipgloss die je zo moest draaien, maar die is ZO plakkerig. Voor de rest terug louche, goedkope rode tinten die totaal niet lang meegaan. En dan heb je nog enkele fuchsiakleuren. Hoe opvallender, hoe beter. Not anymore. Not anymore. 

Wat ontbrak er vroeger? 

♥ Kwasten. Vooral met de sponsapplicators of met m’n vingers bracht ik m’n make-up aan. De enige kwasten die ik had waren kabuki’s. Die kocht ik op aanraden van een make-upstyliste waar een vriendin en ik eens naar toe gingen.

fotojet-collage7

♥ Primer/setting spray. Fallout was iets waar je leerde mee leven. Oogschaduw resulteerde vaak in gewoon los poeder die je maar op je ogen moest zien te krijgen. Gewoon genoeg aanbrengen en de rest eraf vegen. Klaar :). En ik lag er bijlange niet wakker van dat mijn make-up na enkele uren er volledig afgeleefd was..

♥ Wenkbrauwproducten. Who cares about the brows? Nee serieus, in mijn jeugdjaren ging het totaal niet om de wenkbrauwen. Met die trend ben ik sinds een paar jaar slechts mee. Ik epileerde mijn wenkbrauwen wel, maar bijkleuren of tekenen? Nee, daar zijn ze al te donker voor, dacht ik. Tot ik de ‘Eyebrow Kit’ van H&M aanschafte. En sindsdien behoort het tot mijn dagelijkse routine.

♥ Highlight en contour. Ook met deze technieken ben ik pas rond vorig jaar ergens begonnen. Superleuk om dit allemaal te ontdekken, en bij een uitstapje maak ik er zeker gebruik van!

Wat gebruikten jullie vroeger? 

linegraylight

Advertenties

3 reacties op ‘Make-up uit de oude doos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s