Essence ‘All About Bronze ‘ | Review

Goedkope make-up kopen én goede kwaliteit geleverd krijgen? Dat is nu een wereldje waar ik graag in zou vertoeven. Helaas betekent goedkoop ook soms dat de kwaliteit eraan ten onder gaat. Vaak is het zo dat bij goedkope merken enkele producten helemaal wauw zijn en anderen niet-zo-wauw. Die eerste indruk doe je vaak op in de winkels zelf. Je kunt de kleurtjes wel even swatchen met je vingers, maar je kunt alsnog bedrogen uitkomen als je werkt met kwasten en wilt blenden. Ik werd verrast door het oogschaduwpalet van Essence: All About Bronze. Voldoet het aan mijn verwachtingen? Je leest het hier :)

Het product

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Je ziet op de foto dat dit palette alleen maar shimmers bevat. Misschien niet zo ideaal om een volledige look mee te creëren, maar deze kleurtjes zijn bijna onmisbaar als je gaat voor een naturelle look met een beetje glans. Ik verwerk meestal altijd een shimmer in mijn oogmake-up, dus daarom leek dit palette mij wel interessant. De bovenste rij zijn roze/paars-achtige tinten en de onderste bevat gouden en brons-tinten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant van het plastieken doosje (ja, het blijft budget…) vind je een korte handleiding om een ooglook te creëren. Ik raad persoonlijk wel aan om te werken met neutrale en matte kleuren in je crease en enkel een shimmer op je bewegend ooglid aan te brengen (meer tips hier). Uiteraard doet de witte kleur ook perfect dienst als highlighter in je binnenste ooghoeken of onder je wenkbrauwboog.

DE SWATCHES

Eerste rij: gewoon daglicht vs. zonlicht

Tweede rij: gewoon daglicht vs. zonlicht

Eerst even over de kwaliteit. W.A.U.W. Een lichte wreef over de kleurtjes en je hebt meteen genoeg pigment om je oogleden mee te vullen! Voor een budgetmerk is dit zeker een topper! De kleuren geven een mooie glans en vervagen niet als je ze uit blendt. Met je vingertoppen krijg je het beste resultaat en de minste fall-out. Als je met je make-upkwasten in het palette gaat, merk je wel dat er wat poeder los komt. Even blazen of aftikken is hier dus wel noodzakelijk.

Helaas bracht dit palette ook een kleine teleurstelling met zich mee. Ik had me er op verheugd om de rozige tinten te gebruiken, maar – hoe gek ook – de swatches van de eerste rij gelijken niet op de kleur in het palette. Het zijn meer bruinachtige kleuren en de laatste van de eerste rij gelijkt ook op de laatste van de tweede rij. Gelukkig maakt hun goede pigmentatie het geheel goed voor mij.

SAMENVATTING

Pluspunten Minpunten
Budgetvriendelijk Geen matte kleuren
Goede pigmentatie Los poeder
Blendt goed uit Kleurverschil
Longlasting (met primer of setting spray)

Essence ‘All About Bronze’
€ 3.99 bij Kruidvat
Score: 7/10

linegraylight

Advertenties

4 reacties op ‘Essence ‘All About Bronze ‘ | Review

  1. Dit palette ziet er erg mooi uit! Ik heb het ‘All About Sunrise’ palette uit de oude collectie en die lijkt hier erg op, alleen deze heeft extra kleuren! Bedankt voor de review, nu weet ik welk palette ik moet kopen als ik mijn oude palette op heb! Fijne zondag – xo

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s