Losse Oogschaduws | Collection

Wie oogschaduw aan zijn collectie wilt toevoegen, heeft de keuze. Je kiest voor een oogschaduwpalet dat meerdere kleurtjes bevat, of je koopt ze los. Eén kleur per pan.
Zelf ben ik grote voorstander van oogschaduwpaletten omdat ze gebruiksvriendelijker zijn. Je hoeft ze niet allemaal stuk voor stuk open te doen, je hebt kleuren die bij elkaar passen en het is ook handiger om mee te nemen als je op reis gaat. Toch heb ik in mijn collectie enkele losse oogschaduws liggen en die wil ik samen met jullie even bekijken en beoordelen. 

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Vlnr: Colourpop ‘Bill’, ‘Mittens’, ‘Hanky Panky’ en ‘Brady’

Soms kun je gewoon niet anders dan oogschaduws los kopen. Dat het geval als het om Colourpop Super Shock Shadows gaat. Door hun formule zouden de kleuren in een gewoon palet al snel uitdrogen. Daarom zitten ze in aparte, draaibare potjes verpakt. Ik heb het er voor over om ze één voor één open te draaien, de kwaliteit van de oogschaduw maakt het immers goed. Zacht om aan te brengen en te blenden en goed op te bouwen.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Vlnr: Catrice ‘C01 Beae’, Catrice ‘050 La Vie En Rose’, Makeup Revolution ‘I Won’t Be Alone’. Drie stuks (toevallig al mijn vierkant/rechthoekige, haha) waar ik mijn mening over heb.

De eerste matte oogschaduw van Catrice zou zwart moeten zijn, zo ziet het er in de verpakking toch naar uit. Zoals je kan zien op de swatch is het eerder een donkergrijs. Zelf lig ik daar niet wakker van, want ik gebruik het voor een vage eyeliner te zetten of om de onderste wimperrand te benadrukken. Zwart is al een zwaar kleur, dus het donkergrijs maakt het draagbaar. Ik heb ‘m al vaak gebruikt.

Een tweede van Catrice, een zogenaamde ‘Longlasting Eyeshadow‘ (nog niet getest op deze promise) lijkt roze in de pan, maar geeft weinig pigment af. Je moet al goed opbouwen om enige kleur te kunnen zien. De swatch op mijn arm is er dan ook eentje na drie keer goed wroeten in de oogschaduw met mijn vinger. Misschien wel geschikt als highlighter!

De laatste is van Makeup Revolution en kreeg ik gratis bij mijn bestelling bij boozyshop. Ik weet nu waarom hij gratis was :). Een eerste swatch van het nog nooit eerder gebruikte product en het resultaat: zwart. Huh? Zwart? Ik dacht aan een blauw-paars? Na enkel keer opnieuw met mijn vinger in de kleur te wrijven kwam er toch wat pigment mee. Een paarse kleur met een zwarte ondertoon dus. Op te bouwen, maar lastig. Ik heb hem nog niet geprobeerd met een kwast aan te brengen, maar ik veronderstel dat dat nog lastiger is…

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Vlnr: Essence ’01 Keep Your Midnight Secret’, Maybelline ’75 24K-Gold’, Mac ‘Swish Frost’En over deze kleurtjes ben ik dan wel weer te spreken. 

De oogschaduw van Essence was helaas een limited edition en waarschijnlijk nog moeilijk verkrijgbaar. Het is een soort effectschaduw waar blauw en zwart een mysterieuze glans creëren. Prachtig kleur, goed gepigmenteerd en blendbaar. Ik had van de collectie ook de rode versie gekocht, maar die stelde mij helaas teleur. Ook hier had je hetzelfde probleem als bij die van Makeup Revolution hierboven, vooral zwart en weinig kleur. Bij de blauwe kleur had ik daar minder problemen mee. Het is een gewaagd kleurtje en ik ben nog aan het zoeken hoe ik het op een mooie manier in een look verwerkt krijg. Iemand tips? 

Die kleur! Ik heb het over de Color Tattoo van Maybelline. Een geelgoud waar ik verliefd op ben. Je kunt er zo je look mee pimpen en kunt alle creatieve kanten uit! Helaas ben ik wat minder verliefd op de gebruiksvriendelijkheid. De kleur is supermoeilijk met een kwast op te nemen, ook met je vinger aanbrengen gebeurt oneven. Soms zit je met vlokken die je niet mooi uitgesmeerd krijgt, of stukjes waar het minder pigment afgeeft. Zonde van de mooie kleur dan. Hier kun je nog een uitgebreidere review lezen én zie je een look die ik ermee gemaakt heb.

En dan mijn allereerste (en tot nu toe enigste) oogschaduw van Mac. Toen ik hem voor de foto op mijn arm swatchte was ik redelijk verbaasd. Hmm, ik had meer pigment verwacht? Dit is toch Mac? Ook hier heb ik enkele keren flink in de pot mogen duwen om er kleur uit te krijgen. Het is opbouwbaar, maar voor die prijs en reputatie zou je toch direct ‘BAM, PIGMENT‘ verwachten. Andere goedkopere oogschaduws geven bij swatches soms meer pigment dan deze. Misschien gaat het met andere kleuren van Mac anders, we’ll see. Benieuwd naar een look met deze kleur? Deze vind je hier.

Dit was mijn collectie! Wat is jullie favoriet? 
Zijn jullie voorstander van losse oogschaduws of liever oogschaduwpaletten? 

linegraylight

P.S.: Doen jullie al mee aan de winactie? Je kunt €25 winnen om te spenderen bij Boozyshop! Klik hier om mee te doen, je kunt nog tot 27 januari!

Advertenties

4 reacties op ‘Losse Oogschaduws | Collection

  1. Leuk! De donkerblauwe kleur vind ik het meeste spreken! De gouden daarnaast heeft ook wel een mooi pigment. Ik weet niet zo goed wat ik zou kiezen, maar eerst denk ik een palette om te beginnen. Dan liggen de kleurtones naar mijn idee dichterbij elkaar en dan vind ik wel mooi ;).

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s