7 x Bizarre voorwerpen voor op je make-uptafel

Het leven moet niet altijd moeilijk zijn. Vaak zijn er middeltjes die het leed wat kunnen verzachten en die het make-upproces gewoon gemakkelijker maken. Sommige dingen klinken misschien raar in de oren, maar ze zijn zó nuttig! 

1  |  Lepel 

De lepel hoort in je besteklade, maar zeker ook tussen je make-up toebehoren! Ze is zo multifunctioneel en hulpvaardig, die lepel. Je kunt zowel gaan voor een soeplepel als voor een theelepeltje. Waarvoor zijn ze handig? Eén: Je kunt er mooie oogschaduwlooks mee maken. Twee: Je kunt een perfecte winged eyeliner tekenen. Drie: Je kunt er mee contouren. Vier: Als je ze in de vriezer legt, kun je ze achteraf gebruiken voor wallen weg te werken.

2  |  Gezichtsdoekje / Handdoek

Als ik me opmaak, zit ik aan een witte tafel. Niet meteen de meest ideale ondergrond die je wilt hebben, maar ik heb er de oplossing voor: een gezichtsdoekje voor je neerleggen. Geen poeder of plekken meer! Je houdt je werkplaats zo proper, maar het heeft nog meer voordelen. Soms breng ik oogschaduw aan met mijn vingers, met als gevolg dat ze gewoon smerig worden. Even afvegen aan het handdoekje en je kunt terug verder. Ik doe dat trouwens ook met mijn kwasten. Als ik met eenzelfde kwast een andere kleur wil gebruiken, veeg ik die even uit op het handdoekje. Door het reliëf wordt alle kleur eruit geveegd. Uiteraard regelmatig wassen, die handel :)

3  |  Babyshampoo

Je make-upkwasten schoonvegen aan een handdoekje, dat is maar een tijdelijke oplossing. Je moet ze natuurlijk ook regelmatig gaan wassen. Daarvoor kun je simpelweg babyshampoo gebruiken. Even een paar druppels mengen met wat water en je kwasten erin roeren. Nog even afspoelen onder water en laten drogen! [Zo maak je trouwens zelf een droogrekje!]

4  |  Plakband

Deze hadden jullie waarschijnlijk ergens al zien voorbij komen, ik ben pro! Met plakband kun je een strakke ooglook maken, alsook een perfecte winged eyeliner. Knip een klein stukje af en plaats het schuin van je buitenste ooghoek tot het uiterste van je wenkbrauwen. Geen probleem als je even buiten de lijntjes kleurt, wanneer je de plakband verwijdert zie je er niets meer van! Ideaal voor perfectionisten :)

5  |  Aftershave Balsem

Jawel, de Nivea Aftershave Balsem dient perfect als primer. Je make-up blijft de hele dag goed zitten. De geur is eventjes sterk als je het aanbrengt, maar vervliegt daarna zeer snel. Je hebt veel product in de flacon en hebt er slechts zeer weinig van nodig om je hele gezicht te primen. Duurzame en goedkope oplossing dus!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

6  |  Oorstaafjes

Niet om je oren uit te kuisen (hoewel, dat moet je daarvoor zeker ook gebruiken), maar om schoonheidsfoutjes op te kuisen. Je kent dat wel; je brengt mascara aan en net dan moet je niezen. Hallo zwarte puntjes op je net aangebrachte oogschaduw – grr…. Met een oorstokje kun je precies te werk gaan en alle overbodige plekjes wegvegen zonder heel je make-up te ruïneren.

7  |  Haarband

Sorry Haar, maar ik wil niet dat je je komt bemoeien met mijn make-up. Steek je haar daarom weg door een haarband te gebruiken en je hebt plots plaats om te werken! 

Kennen jullie nog bizarre, maar handige make-upmiddeltjes? 

linegraylight

Advertenties

3 reacties op ‘7 x Bizarre voorwerpen voor op je make-uptafel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s