Make-up 101 | Oogschaduw aanbrengen

Make-up aanbrengen op je ogen hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt simpelweg één kleur op je ooglid doen, maar je kunt je ogen ook wat meer accentueren met enkele simpele stappen. Ik merk dat het een manier is die ik altijd toepas wanneer ik mij opmaak. Daarom dus niet dé manier, maar de manier die voor mij het beste werkt. Ik heb me wel laten inspireren door andere blogs en beautyvloggers. Het vergt natuurlijk allemaal wat oefening (ook voor mij), maar vandaag wil ik enkele stappen met jullie delen! 

Voor de ongeduldige lezers: onderaan vind je een korte samenvatting + foto!

1  |  Primer

Als je wilt dat je tijd en werk die je erin steekt zichtbaar en mooi blijft kun je primer aanbrengen. Je kunt opteren voor een specifieke oogschaduwprimer, of een gewone gezichtsprimer aanbrengen. Ik gebruik die van Makeup Revolution London. Maar zoals in een eerder artikel vermeld, werkt de Nivea Aftershave Balsem even goed :). Zorg dat je de primer aanbrengt over je ganse ooglid: vanaf je wimpers tot aan je wenkbrauwen.

2  |  Lichte kleur

Zoek tussen je oogschaduws een witte of lichtgele (vanille) kleur en breng die aan op je hele ooglid, dus terug vanaf je wimpers tot aan je wenkbrauwen. Dit heeft verschillende doeleinden: het zorgt voor een optische open blik, kan als highlight dienen onder je wenkbrauwboog en helpt bij het aanbrengen en blenden van de volgende kleurtjes.

3  |  Crease

De ‘crease’ of arcadeboog is de plooi waar je oogleden gaan als je ze open doet. Op deze plaats breng je een overgangskleur (of transition shade) aan. Het is de kleur waarin je eigenlijke hoofdkleur (die je op je bewegend ooglid aanbrengt) in vervaagt. Meestal ga ik voor een lichtbruine kleur. Zo’n kleur past bij vrijwel alle kleuren en geven een mooi, natuurlijk resultaat. Je kunt ook kiezen voor een lichtere variant van je hoofdkleur. Breng deze aan met een zachte hand, en beweeg je kwast heen en weer over de crease. Bouw de kleur op tot de gewenste intensiteit en blend daarna met een blending kwast uit naar boven.

4 | Diepte

Nu ga je diepte creëren in je oogleden. Na de overgangskleur aangebracht te hebben, zoek je een donkerdere kleur die je in de buitenste ooghoek aanbrengt.  Zorg dat het intense kleur afgeeft aan de buitenste hoek, maar vervaag die naar het midden toe met een blending kwast. Volg hier terug de vorm van je arcadeboog.

5 | Hoofdkleur

Het hoofdkleur is het kleur dat op je bewegend ooglid komt en die dus dé kleur is van je look. Ik opteer meestal voor kleuren met een shimmer, omdat dit je oogleden extra in de verf zet. Voor een smokey eye kun je donkere kleuren gebruiken, voor een meer natuurlijk effect kun je lichte of nudetinten gebruiken. Terug blenden is de boodschap! Is door het blenden de donkere kleur in je buitenste ooghoek wat vervaagd, herhaal dan gewoon de vorige stap. 

6 | Onderste wimperrand

Persoonlijk vind ik het heel mooi dat de kleuren op je ooglid ook terugkomen onder je ogen. Probeer een mix te maken van je hoofdkleur en je overgangskleur en breng die zachtjes aan onder je onderste wimperrand. Goed uitvagen zodat je geen harde lijnen hebt. Je kunt hier ook met zwarte oogschaduw (lichtjes!) je ogen accentueren. tip: Ga niet de hele wimperrand af, maar begin langs de buitenkant en werk naar het midden toe. 

7 | Highlight 

Mag het allemaal iets meer zijn, gebruik dan gerust highlight. Zoek een mooie glanzende oogschaduw (of je highlighter) en breng die aan onder je wenkbrauwboog, in je binnenste ooghoek en eventueel op het midden van je bewegend ooglid. Zo komt je look meer naar voor en creëer je het wauw-effect.

Uiteraard afwerken met mascara, eventueel eyeliner en (wit) oogpotlood in je waterlijn. 

FotoJet Collageh.jpg

Een korte samenvatting (zie foto)

  1. Een witte kleur op je ganse ooglid
  2. Een licht(bruin)e kleur in je crease
  3. Een donkerdere tint in je buitenste ooghoek
  4. Vergeet de onderste wimperrand niet
  5. Een hoofdkleur op je bewegend ooglid
  6. Highlight je wenkbrauwboog, je bewegend ooglid en je binnenste ooghoek! (1,6,5)

En tussendoor: blenden, blenden, blenden.

Nog enkele looks:

Makeup Revolution Essential Shimmers | Review
MMC | Make-up look #1
MMC | Make-up look #2
MMC | Make-up look #3
MMC | Make-up look #4
Big NYX Review + Look
Favoriete herfstkleuren | Ogen + look

Veel oefenplezier! Vragen zijn altijd welkom.

linegraylight

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s