Favoriete herfstkleuren | Ogen + look

Nagels en lippen hebben we al gehad, maar nu eventjes wat meer over mijn favoriete herfst-en winterkleuren voor op de ogen. Ik toon jullie vandaag een look en review hierbij ook twee nieuwe oogschaduwpaletten,  die ik kocht bij een blogsale. Benieuwd naar de kleurtjes en de look? Lees dan snel verder :) 

Een eerste oogschaduwpalet dat ik bij de hand zal houden in de herfst en winter is die van Morphe. Morphe 12NB bevat twaalf natuurlijke en warme kleuren. Hier vind je trouwens een look ervan terug. 

Feesten is gelijk aan glitters en in het paletje van Sleek (Storm) vind je er genoeg terug. Van roze naar gouden naar blauwe tinten, voor elk wat wils. Er zitten ook enkele matte kleuren in die perfect kunnen dienen als overgangskleur. Een look met deze kleurtjes komt zeker nog op de blog!

sleek

Een derde, warmgetint oogschaduwpalet is er eentje van Zoeva, nl. Cocoa Blend. Alleen al de verpakking maakt mij gelukkig, maar zeker ook de kleurtjes die ze aanbiedt!

zoevaHier heb je vier matte kleuren die een goede basis vormen en zes zachte shimmers. Ik besloot met dit palet een look te creëren die perfect past op de feestdagen (of anders gewoon ook, hoor^^). 

fallFotoJet Collagel.jpg

  • Na het aanbrengen van de primer neem ik de lichtste kleur (1) op mijn kwast en verdeel ik dit op mijn hele oog (vanaf de wimpers tot aan de wenkbrauwen). Deze kleur dient om je ogen wat op te lichten en om de andere kleuren beter te doen blenden.
  • Een lichtbruine kleur (2) brengen we aan in de plooi of crease van je ooglid. Doe dit met zachte heen-en weerbeweging. Daarna  gaan we iets donkerder (3) om je ogen extra te accentueren. Begin aan de buitenste hoek van je oog en werk naar het midden van je ooglid toe, terug met zachte heen-en weerbeweging. Blend beide kleuren goed uit, zodat je geen harde lijnen ziet.
  • Dan voegen we wat kleur toe met een rood/roze tint (4). Begin op je bewegend ooglid en blend zachtjes uit naar boven, richting de bruine kleuren. Door het blenden kan de shimmer wat vervagen, maar werk af door op het laatste met je vinger het pigment even op het midden van je ooglid te deppen. Zo breng je meer dimensie aan je ooglid.
  • Dip een fijne kwast even in de zwarte oogschaduw (5) en breng dit aan in je buitenste ooghoeken.Volg de ronding van je oog om het meer te accentueren. Breng niet te veel aan! Blend daarna de kleur lichtjes in je crease en je buitenste ooghoek.
  • Voeg eventueel nog wat shimmer aan op je ooglid of een lichtere kleur in je binnenste ooghoeken.
  • Onder je onderste wimperrand breng je een mix van de lichtbruine kleur (2) en de roze kleur (4) aan. Begin aan je buitenste ooghoeken en laat vervagen tot het midden. Ga niet helemaal tot je binnenste ooghoek, anders wordt je oog kleiner.
  • Werk af met wit oogpotlood, mascara en alles wat je hartje verlangt.  :)

fotojet-collage

Ziezo, dit waren mijn favoriete herfstpaletten. De laatste twee kocht ik onlangs in een blogsale van E.V.M. Beauty. Ik kon ze voor bijna de helft van de originele prijs scoren en ze waren allebei nog in zeer goede staat! Neem zeker eens een kijkje op haar blog!  

Welke kleuren gebruiken jullie als oogschaduw in de herfst of winter? 

linegraylight

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s