Make-up 101 | Basics

Wanneer je make-up aanbrengt is het – volgens mij – wel de bedoeling dat die lang en mooi blijft zitten. Je steekt er je tijd in om er zo goed mogelijk uit te zien en dat harde werk (jawel) mag uren zichtbaar blijven. Daarom is een goede basis zo belangrijk.

Primer

Primer dient als een laagje op je huid die ervoor zorgt dat je make-up er als het ware aan blijft ‘plakken‘. Het blijft allemaal op de juiste plaats zitten en kruipt niet in plooitjes van bv. je ogen. Er bestaan verschillende soorten primers: voor heel je gezicht, voor je ogen, met voedende elementen voor je huid of zonder, met glanzend effect of zonder.

Eerlijk toegegeven gebruikte ik enkel voor mijn ogen een primer, namelijk die van Makeup Revolution London. Ik vind het belangrijk dat de oogschaduw mooi op z’n plaats blijft zitten en niet in mijn crease samenkomt (soms heb ik last van wat vettigere oogleden). Een druppeltje primer op elk ooglid doet hier al wonderen. Je kan er ook voor opteren om speciale oogschaduw primer te gebruiken die aangepast is aan de gevoelige huid van de ogen.

Je hebt het misschien ook al voorbij zien komen, maar blijkbaar werkt de Nivea Aftershave Balm ook perfect als primer. Klinkt misschien wat raar, maar na vele positieve reacties te lezen besloot ik het ook eens uit te testen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik koos voor de ‘sensitive’ variant, wat iets milder is voor je huid omdat er geen alcohol in zit. Ja, er hangt een mannengeurtje aan. Neen, die blijft niet. Eens je de primer/balsem op hebt en je make-up aanbrengt, vervliegt deze geur. De make-up blijft goed aan het product plakken en brengt geen problemen met zich mee rond blenden of opbouwen. Achteraf voelt je huid ook zachter. Ik moet wel toegeven dat mijn man even onwetend aan mijn gezicht kwam en vond dat het wat plakkerig voelde. Ik merkte dat zo niet wanneer ik over mijn gezicht wreef. Na enkele uren merkte ik ook geen verschil bij het begin toen ik mijn make-up aanbracht. Hij doet dus z’n werk.

Setting spray 

Primer werkt, maar psychologisch gezien klopte het plaatje nog niet helemaal voor mij. Wat met make-up die je opbouwt? Die bovenste laag poeder blijft toch minder aan je gezicht plakken dan de eerste laag? Dan ging ik maar een kijkje nemen in de NYX store in Gent en kocht ik de setting spray.  Ik kocht deze in matte finish, je hebt er ook in dewy (meer glanzende) finish.

SAM_7979.JPG

Wat is setting spray? Gewoon nog een extra laatje om je make-up te beschermen. Deze zeer een ‘topcoat‘, zoals je het kunt noemen. Je houdt het flesje op afstand en sprayt enkele keren, terwijl je je gezicht in de nevel beweegt. Zo worden alle kanten en hoekjes van je gezicht bedekt.  Het voelt wat nat aan, maar je kunt dit behelpen door met een tissue voorzichtig af te deppen of gewoon je gezicht droog te waaien met je handen :)
De NYX Setting Spray is voor mij een goed werkend product. Er zit een chemisch geurtje aan wanneer je het sprayt, maar die vervliegt gelukkig snel. De make-up blijft gewoon goed zitten en dat is waar’ie voor dient.

Dus, make-up tussen twee lagen = je make-up blijft gegarandeerd zitten!

Makeup Revolution London Ultra Face Base Primer 
€ 6,49 bij boozyshop.be
Score: 7/10

Nivea Aftershave Balsem 
€ 6,29 bij Kruidvat
Score: 8/10

Nyx Setting Spray
€ 8,80 bij Douglas of NYX
Score: 8/10

Gebruiken jullie primer? 

linegraylight

Advertenties

Een reactie op “Make-up 101 | Basics

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s