3 in 1 met Essence | Review

Veelzijdige producten voor een lage prijs, daar zeggen we geen nee tegen.  Essence heeft in haar assortiment een 2-in-1 eyeliner en oogschaduw. Ze zijn beschikbaar in zes verschillende kleurtjes, van licht tot donker. Ik kocht twee lichte kleurtjes uit de collectie en laat jullie vandaag nog een extra handige functie ervan zien! 

Het product

De kleuren die ik het meeste zou gebruiken zijn 02 Peach Perfect en 03 Light me Up geworden. De oogschaduwpotloden zijn waterproof en hebben een boterachtige structuur waardoor het aanbrengen zeer gemakkelijk gaat. Het potlood kun je ook uitdraaien langs onder.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

fotojet-collage
Links: 03 Light me Up | Rechts: 02 Peach Perfect

Ik kocht ‘Peach Perfect’ eigenlijk puur om hem als oogschaduw te gebruiken. Kopertinten vind ik namelijk supermooi als topper op je bewegend ooglid. Het past perfect bij een natuurlijke look. De kleur breng ik aan door het stiftje te ‘deppen‘ op mijn ooglid, en vervolgens met mijn vinger verder uit te blenden. Deze manier werkt voor mij het best. Tip: blenden doe je best meteen na het aanbrengen, wanneer het nog een zachte textuur heeft.

Toen ik de lichtste kleur zag en swatchte, dacht ik: “hmm, misschien kan deze wel dienen als oogschaduw primer“. Meteen de proef op de som genomen, maar ik raad het af. Door hun waterproof-formule droogt hij wat uit op je ooglid en lukt het ook niet om er boven op nog wat oogschaduw op te blenden. Als primer deugt hij dus niet, maar wat dan wel?

Het antwoord? Highlighter! Natuurlijk niet voor grote oppervlakten, maar het is het perfecte product voor je binnenste ooghoeken mee te highlighten of onder je wenkbrauwen.  Het kleur is niet te wit en niet te roze voor mij, maar geeft juist voldoende glow om een open blik te creëren.

Het Verdict

Waterproof? Check, de kleur blijft lang zitten en ook bij het blenden vervaagt het niet.
Als eyeliner? 02 (Light me Up) is een mooie, natuurlijke kleur die je op je waterlijn kan aanbrengen om je ogen groter/wakkerder te doen lijken. Hij geeft ook supergoed kleur af. Een nieuwe topper, maak plaats NYX Jumbo Eye Pencil! Om een lijntje boven je wimpers te trekken is het punt iets te stomp, vrees ik.
Als oogschaduw? Doet hij zeker ook zijn werk. Let er juist op dat je snel genoeg blendt, want anders zit hij muurvast op je oogleden (zie: waterproof). De kleuren brengen gemakkelijk aan, zijn zeer gepigmenteerd en blijven lang zitten.
Als highlighter? Kan ik je echt nr. 02 aanraden! Geen poeder meer in je ogen of op je wenkbrauwen.
Als primer? Nah. Maar daar is’ie natuurlijk ook niet voor bedoeld.

Essence 2-in-1 Eyeshadow & Liner
€ 2.89 bij o.a. Kruidvat
Score: 7/10

Wat vinden jullie van de 2-in-1 Eyeshadow & Liner? 

linegraylight

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s