What’s in my Iphone – Notities tag

De Iphoneapp ‘Notities’ is voor mij onmisbaar. De meeste smartphones hebben wel een gelijkaardige app waar je gewoon alles kunt bijhouden wat je zelf maar wilt. Ik maak er vrij veel gebruik van. Wat ik allemaal bijhoud op mijn Iphone? Dat kom je hier te weten! 

1 |  Boodschappenlijstjes en wishlists

Als ik naar de winkel ga verspil ik geen papier of inkt, maar zet ik mijn boodschappenlijstje gewoon in mijn notities. De dingen in mijn kar dan ik dan direct afvinken of wegdoen en zo kom ik niets tekort :). Dingen die ik zeker wil hebben komen ook op een wishlist voor de volgende
keer dat ik een bepaalde winkel binnenstap.

2 |  Namen

Je kent dat wel, je hoort ergens een leuke naam voor je toekomstig kind en je wilt die absoluut niet vergeten. Ik houd een lijstje bij voor jongens- en meisjesnamen. Na overleg met de wederhelft werk ik ze af en toe bij. [En neen, ik ben niet zwanger ^]

3 |  Uno tussenstand

Toen m’n man en ik een rondreisje Noorwegen deden met een auto en een tent namen we ook Uno mee. Tijdens dode momenten (of vooral ’s avonds voor het slapengaan) speelden we een potje Uno. De score hield ik telkens bij in een notities. Tussenstand: J.:1856 – ik: 2705. Ik heb dus wat inhaalwerk te doen.

4 |  Dagboek Noorwegen

Om onze herinneringen levendig te houden hield ik ook een dagboek bij. We zagen verschillende steden, natuurplekken, autowegen en slaapplaatsen en die zijn ‘vereeuwigd’ in het notitiedagboek. 

5 |  Wegbeschrijvingen en adressen

Wanneer ik ergens voor het eerst naartoe moet met de fiets, dan zoek ik op voorhand de route op via Google Maps. Ik bekijk nauwkeurig de wegen en herkenningspunten en probeer m’n eigen gps na te bootsen door een notitie te schrijven. Ik wil daar gewoon geen 4G aan verspillen, sorry. Adressen waar je af en toe naar toe gaat, maar toch nooit de straatnaam van kan onthouden, zet ik in een notitie. Ikea, Amadeus, Macro, Hypercarrefour.

6 |  Fitness schema’s en oefeningen

Toen ik nog naar de fitness ging (lees: vorig jaar) hield ik een schema bij op m’n notities. Ik vinkte af welke oefeningen of toestellen ik al gedaan had en kon zo mooi afronden. Ook oefeningen voor thuis plaats ik in deze lijstjes, soms in tekst of gewoon met foto’s.

7 |  Blogideëen

Die houd ik bijna overal bij: op mijn Iphone, op de laptop, in twee schriftjes,… 

8 |  Levensvragen

Soms komt er een vraag in mezelf op waarvan ik zo nieuwsgierig ben naar het antwoord. Ze zijn eerder aan de belachelijke kant, maar kom, hier zijn ze: (1) Herken je een man of vrouw als ze fluisteren in het donker? (2) Is er een moment, ook al is het een microseconde, dat er niemand in de wereld op het toilet zit? (3) Is er iemand op de wereld die op exact hetzelfde ritme ademt zoals mij? P.S.: If anyone knows, tell me :)

9 |  Tattoo

Tatoeages zet je niet zonder nadenken op je lichaam. Volgens hubby denk je daar best een jaar over. Dus. Wanneer ik een nieuwe tattoo wil, zet ik de datum in m’n gsm en een jaar later staat die op m’n lichaam (probably). 

10 |  Celebspotting

Nee, dat doe ik niet expres. In de straten van Gent of zelfs op de rommelmarkt in Kemmel, je komt af en toe wel een BV tegen in hun dagelijkse doen. Ik houd een lijstje bij met wie ik al ben tegengekomen en waar. Populairste plaatsen in Gent: de Zuid en de Vooruit. Personen: Jelle De Beule, Bart Cannaerts, Xander De Rycke, Ianka Fleeracker, Henk Rijckaert, Charlotte Vandermeersch, Mark Willems (aka Luk Bomans), David Galle, Jeron, Stef Goossens, Christoff, Tine uitGeslacht De Pauw, Lieven Scheire, Jef Vermassen, Gunther Lamoot, Ilse Vanacker, Ben Segers, Marijke Pinoy, Jonas Geirnaert, Begijn Lebleu. 

11 |  Wifi-wachtwoorden

Ik heb de wachtwoorden van thuis en van familie. Altijd handig als iemand het is vergeten of wilt inloggen (met toestemming uiteraard) :) 

12 |  Geldzaken 

Lenen, ontlenen. Ik hou het allemaal bij. Wie moet ik nog geld en wie moet mij nog geld. Niet omdat ik gierig ben of zo, maar gewoon om het eerlijk te houden. Uiteraard verwijder ik het meteen als de rekening vereffend is.  👍 

13 |  Kortingscodes 

Momenteel eentje van Pizza.be – die waarschijnlijk al verlopen is :/.

14 |  Salad-in-a-jar recept

Ik wil al maaanden een gelaagd slaatje creëeren in een mason jar, maar ben er tot nu toe nog niet aan gekomen. Het lijstje met wat ik nodig heb staat wel al lang vast op mijn Iphone, maar nu is het nog een kwestie van naar de winkel te gaan en het effectief allemaal mee te doen. Hopelijk snel. 

 

Wat houden jullie allemaal bij in jullie notities? Maak er gerust ook een leuke tag van! 

linegraylight

Advertenties

Een reactie op “What’s in my Iphone – Notities tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s