Plog | Uitstapje Bellewaerde

Vakantie, mooi weer en leuk gezelschap; dat vraagt om een pretparkuitstap. Samen met mijn lieverd zakten we maandag af naar Ieper, West-Vlaanderen, om er ons eens goed te amuseren. De reden waarom we voor Bellewaerde kozen was voor mij een stukje nostalgie (ging er vroeger veel als kind), m’n man was er nog nooit geweest en ik was ook benieuwd naar de unieke stunt-en diveshow in het park. En kleine plog van deze dag. Lees zeker tot het einde door als je spectaculaire beelden van de stunt- en diveshow wil zien! 

Als je naar Bellewaerde gaat, ga je niet alleen voor de leuke attracties, maar ook voor de dieren. Als erkende dierentuin beschikt Bellewaerde over meer dan 300 exotische dieren. Een zoo & pretpark in één, wat wil je nog meer!

IMG_1563Ze hebben er ook kweekprogrammas om zeldzame diersoorten terug uit te breiden. Zo was er onlangs een unieke geboorte van twee amoerluipaarden, een ernstig bedreigde diersoort. De welpjes kun je trouwens volgen op de livestream via deze link. Prachtige beestjes.

IMG_1551.JPG

 

Nog een unieke ervaring die je in Bellewaerde kunt vinden: een roofvogelshow waarin de vogels langs en over je hoofd vliegen. Het publiek staat op de brug en langs elke kant vind je in het water eilandjes waarop de dierenverzorgers de vogels lokken. Handen naar beneden houden en af en toe bukken is de boodschap, want die beesten gaan recht op hun eten af. Echt leuk om de dieren van zo dicht bij te zien – maar ook een beetje eng als je ze op je ziet afkomen -. Een filmpje vind je op mijn facebookpagina.

IMG_1566.JPG

 

Het leeuwenpark – je kunt de leeuwen zien via de Bengal Express (een treintje tussen de dieren), de grote ramen of stap in het busje en beleef het zoals een echte safari! Helaas waren de leeuwen ook duidelijk aan vakantie toe en lagen ze van het zonnetje te genieten.

Doorheen het park vind je nog veel verschillende diersoorten: apen, olifanten, giraffen, zebra’s, wallabies,… Je kunt er ook naar de training van de olifanten en van de amoerluipaarden kijken. Als je de attractie ‘Junge Mission‘ opgaat, ontdek je nog veel meer dieren vanuit je bootje!

 

EN DAN…

Spanning alom in de tribune van de stunt-en diveshow. Zeven artiesten voeren spectaculaire sprongen uit van hoogtes tot 25 meter! Hun platform: even groot als hun voeten. Hun landingspunt: een zwembad van 10 meter diameter en 4 meter diep.

IMG_1532

 

Jep, ze stonden helemaal in brand – spannend…

IMG_1535

 

Met zes tegelijk, met twee of drie tegelijk, met twee op elkaar, ondersteboven… Je zag elke sprong die je maar kon bedenken. Chapeau aan de durvers! 

IMG_1539

En toen werd het muisstil in het publiek. Twee stuntmannen klimmen 25 meter hoog om daarna zich ondersteboven te heffen en zo het water in te springen. Nooit ter wereld is een dergelijke sprong uitgevoerd. De spanning was te snijden en ook ik kon het bijna niet meer aanzien. Deze show is echt een echte aanrader voor jong en oud! Humor, spanning en spektakel verzekerd!

Troeven van Bellewaerde:

✔ Parking C is een parking met bomen. In het warme weer echt een voordeel als je auto koel blijft.

✔ Digitale infoborden overal in het park waar je o.a. de wachttijden per attractie kunt zien.

✔ Vriendelijk personeel

✔ Gratis parkplannen

✔ Free wifi in de wachtrijen van sommige attracties

✔ Goedkopere tickets te verkrijgen online (check de midweekpromo)

✔ In de grote vakantie open tot 19u

✔ Amusement verzekerd!

Wat is jouw favoriete pretpark? 

linegraylight

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s