# My Monthly Challenge

JUNI CHALLENGE: Journey to splits

Het doel van de challenge van juni: leniger worden. Dit alles zou moeten verwezenlijkt kunnen worden door elke dag een stretchoefening aan te houden. Je leest er alles over in deze blogpost. Op het einde zou je – wat lijkt op een – spagaat moeten kunnen uitvoeren. Did it work?

Ik ben lenig, maar laten we niet overdrijven. De foto’s op het maandschema zien er gemakkelijk na te bootsen uit, maar dat zijn ze dus zeker niet. Ik heb nog een aantal jaar training nodig vooraleer ik me in die hoeken kan plooien. [auwch]

Hoe dan ook, ik deed m’n best en pushte mezelf om tot het uiterste te gaan. Daarbij had ik bij de meeste oefeningen snel kramp in mijn hamstrings en kon ik amper verder doen. Ik steek de schuld op mijn lichaam/anatomie. Volgens mij zijn bepaalde pezen,spieren, weetikveelwat te kort en zijn die onmogelijk uit te rekken. Stel je voor, ik heb al moeite met mijn benen volledig te strekken in een positie van 90° [niet zo makkelijk of je denkt hoor, try it yourself ].

CONCLUSIE

En gaat die spagaat? Lukt die?

Euh. Neen.

Duh.

Ik heb een foto getrokken in het begin van de maand, voor de eigenlijke challenge dus begon.

SAM_5252.JPG

En na 30 dagen?

SAM_5625.JPG

WOW. Toen ik die laatste foto trok (deze middag) voelde het niet aan alsof ik dieper kon gaan. Ik dacht dat er weinig verschil te zien zou zijn, maar als ik de eerste foto ernaast hou merk je dus echt wel verschil. Het poseren voor deze foto ging eigenlijk vrij gemakkelijk, ik kon gemakkelijk deze houding aannemen. Weliswaar was dit het uiterste punt – maar nog net niet pijnlijk. Een spagaat lukt dus nog niet, maar er is zeker evolutie. Moest ik deze challenge nog enkele maanden verderzetten komen we misschien dichter in de buurt… Toch ben ik tevreden over het resultaat! 

NEXT CHALLENGE: Photo challenge 

Je vindt er verschillende op het web – photo challenges. Ik vond er eentje op Pinterest. Heel basic, maar waarschijnlijk niet zo simpel om uit te voeren. Elke dag, gedurende 31 dagen lang, post ik een foto op mijn instagram met het onderwerp van de dag. De bedoeling is dat ik mijn fotografieskills kan verbeteren en op zoek ga naar de juiste angle, lichtinval, compositie en wat heb je daar nog allemaal… Ik hoop dat ik er de tijd & goesting voor ga vinden om elke foto evenveel aandacht te geven.

Doe gerust mee met deze challenge! Je kunt samen met mij onderstaand schema volgen, of ga zelf eens op zoek naar een leuke foto challenge. Zoals ik zei: keuze genoeg.

OK, let's not abandon this project a week into it, ok???:  Bron

Doe jij mee? Good luck!

linegraylight

 

Advertenties

4 thoughts on “# My Monthly Challenge

  1. Wat leuk, deze challenge zou ik zelf nooit opgekomen zijn. Ik zou ook wel een spagaat willen kunnen hihi. Jammer dat het niet helemaal gelukt is, maar wel gaaf dat je toch iets leniger werd!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s