In stijl tafelen bij Karreaux

Afgelopen zaterdag waren mijn man en ik 6 jaar samen (waaronder bijna 2 getrouwd) en zoals bij elke ‘anniversary’ hoort daar een gezellige date bij. Waar we zouden gaan eten, was voor ons nog een raadsel. Nemen we een plaats die we kennen en waarvan we weten dat het goed is? Of laten we ons verrassen door iets nieuws? Op de blog van Sprinkles on a Cupcake las ik positieve commentaren over restaurant Karreaux en al snel surfte ik naar hun website. De foto’s zagen er alvast veelbelovend uit dus de keuze was snel gemaakt.

Restaurant Karreaux vind je terug op de Henleykaai in Gent. Een zijstraat van een vrij drukke baan en niet meteen een locatie waar je gezelligheid verwacht. Maar vanaf we binnen stapten in het restaurant lijkt enkel de binnenkant nog belangrijk te zijn.

13453903_10209571090771120_1807870187_n.jpg

Het plaatje klopt volledig. Hout- en kopertinten vullen de ruimte en je krijgt het er vanzelf warm van. Er is nagedacht over details en inkleding. Zelfs het bestek is koperkleurig! Je wordt helemaal afgeschermd van het drukke (en soms ongezellige) Gent. In de benedenverdieping kun je zowel aan de bar zitten, aan een ‘hangende’ tafel in het midden van de ruimte of als je gezellig wil tafelen, kom je terecht in een ‘booth’ (jeweetwel, zo’n afgesloten vierzit). Echt een pluspunt, want zo heb je de nodige privacy en zit niet iedereen op elkaar geplakt. Boven heb je tafels met stoelen en heel de locatie biedt meteen ook een ideale plaats voor feesten. Ik zag het meteen groots: “Hoe zalig zou het zijn om hier een trouwfeest te organiseren” – oops, too late.

We hadden ons voorgenomen om van elk gerecht een foto te nemen. Maar ach, voor we het wisten zaten de eerste happen al in onze mond. Het zag er zodanig lekker uit dat we het gewoon vergaten… Wij kozen voor het 4-gangen menu en genoten er met volle teugen van. Puur eten met pure smaken. Simpel, maar heerlijk.

Achteraf bestelde mijn man nog een cappucino [ik ben niet zo’n koffiedrinker en was al tipsy van de wijn] en wat kregen we:

13444555_10209571091211131_688178955_n

Een superleuke attentie voor ons 6-jarig samenzijn! Dat vat dan ook het personeel samen: ze zijn er super vriendelijk en hebben echt veel aandacht voor hun klanten. Je voelt je direct welkom vanaf het moment dat je binnen stapt, ze houden rekening met je wensen en zijn enorm flexibel in hun werking. Top dus.

Samengevat, mijn man en ik hadden een zeer gezellige en lekkere avond achter de rug. We komen zeker nog terug, al is het om gewoon een lekker aperitiefje te drinken. Wil je meer (en betere) sfeerbeelden zien, kijk dan zeker op hun website of facebookpagina. Je kunt er ook online reserveren, wat het voor de hedendaagse mens stukken gemakkelijker maakt :)

Eva. X

 

 

Advertenties

2 reacties op ‘In stijl tafelen bij Karreaux’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s