Eerste kwastenset: Morphe Brushes

De laatste tijd ben ik wat meer bezig met make-up en alles wat erbij komt kijken. Ik merkte dat ik voor het blenden van mijn make-up geen kwasten had en dat bleek toch wel een groot gemis te zijn. De enige kwasten die ik had liggen waren een blushkwast van Essence, een angled liner en een kabuki kwast. Voordien bracht ik bijvoorbeeld oogschaduw aan met mijn vingers, maar voor wat moeilijkere looks had ik meer kwasten nodig.

Hoog tijd om nieuwe in te slaan dus. Omdat ik persoonlijk vind dat aparte kwasten nogal veel geld kunnen kosten, besloot ik meteen een set in te slaan. Op boozyshop kocht ik de 12-delige set van Morphe. Deze kost € 27,99.

Wat mij vooral aansprak was het uiterlijk en de verpakking van de kwasten. Ze komen namelijk in een kwastenkoker die dicht kan met drukknoppen. Zo kun je je kwasten gemakkelijk bewaren en meedoen als je op reis gaat. De kleuren (zwart-wit) zijn ook vrij neutraal en tijdloos. Het wit in de kwasten is trouwens een soort parelmoer – mooi!

Over naar de kwasten: qua kwaliteit zitten ze goed (denk ik – heb niet veel ervaring), ze voelen zacht aan, zijn goed van grootte en nemen voldoende poeder op. Twee details waar ik minder over tevreden ben: op elke kwast staat enkel de merknaam ‘Morphe’. Ik heb al kwasten gezien waar eveneens op staat welke soort kwast het is. Een detail, -I know – maar als ‘kwastenbeginneling’ kon dit voor mij misschien wel handig zijn :).

Een tweede detail is dat de kwasten niet allemaal dezelfde kleur hebben. Je hebt zwarte, donkerbruine en blonde kwasten. Wellicht zijn de lichtste voor het aanbrengen van lichte producten zoals foundation, concealer en dergelijke. [ mijn excuses voor de muggenzifterij ]

De volledige set op een rijtje. (Bron)

Over mijn eerste kwastenset ben ik dus best tevreden. Ik blijf wel mijn blushkwast van Essence gebruiken omdat ik die wel fijn in gebruik vind. Uitbreiden kan ik nog steeds doen, misschien later koop ik mij wel apart enkele brushes.

Hebben jullie nog tips waar ik op kan letten bij het aankopen van nieuwe kwasten?
En welk merk is jullie favoriet?  

Eva.X

 

Advertenties

4 reacties op ‘Eerste kwastenset: Morphe Brushes

  1. Zelf gebruik ik kwasten van MAC. Ze zijn goed, maar heb gehoord dat de kwasten van Real Techniques, Zoeva en Morphe zeker zo goed zijn. Zoeva heeft een kwastenlijn in rose gold, heeeel mooi :-)

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s