Grotere ogen: de trucs

Grote ogen is niet iets waar iedereen mee gezegend is, gelukkig bestaan er hier en daar wat truukjes om toch dezelfde illusie te wekken. Grote ogen doen je gezicht stralen en geven je een minder vermoeid uiterlijk.

Stap voor stap leer ik jullie de trucs kennen, en geloof me: het zal je leven veranderen!

Stap 1 | Hoog beginnen

Een nette wenkbrauwlijn is de eerste stap naar grotere ogen. Zorg dat je wenkbrauwen mooi gevormd zijn, desnoods epileer je wat overbodige haartjes.  Je kunt ze ook wat extra in de verf zetten door wat wenkbrauwpoeder / – gel aan te brengen, maar don’t overdo it! Neem zeker geen te donkere kleur, dat maakt je look strenger en minder aangenaam. Kies een kleur dat het beste bij je wenkbrauwkleur past. Probeer desnoods eerst wat kleurtjes uit. Hier gebruik ik de Eyebrow Kit van H&M. 

Stap 2 | Wit, witter, witst

Stralende ogen hebben uiteraard ook veel te maken met de iris en het oogwit. De kleur van je iris, daar kun je niets aan veranderen. Oogwit gelukkig wel. Wanneer je een moeilijke nacht achter de rug hebt, of je bent gaan zwemmen, kan het wel eens zijn dat je ogen rood zien. Het zijn kleine irritaties die ervoor zorgen dat de bloedvaatjes in je ogen gaan uitzetten en waardoor je ‘rode’ ogen krijgt. Niet getreurd mensen, hier bestaat een oplossing voor! Een tijdelijke, weliswaar.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bij je apotheker kun je zonder voorschrift oogdruppels vragen tegen geïrriteerde ogen (zoals van A.Vogel, Minhavez, Optrex).De prijs valt op zich zeer goed mee, want het product vermindert zeer traag. Wat ik ook leuk vind aan deze oogdruppels, is dat het een verfrissend gevoel geeft aan mijn ogen en ze worden meteen ook ‘gespoeld‘. Alle vuiligheid wordt naar mijn ooghoeken gedreven, waar ik ze gemakkelijk kan verwijderen.

Stap 3 | Fundamenten

Voor we aan detailwerk beginnen, moeten we eerst de fundamenten aanleggen. Of je dat nu doet met foundation, primer, concealer, BB-crème, mij om het even. Zorg er gewoon voor dat de huid rond je ogen zo egaal mogelijk wordt. Geen donkere kringen, irritaties,…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Stap 4 | Waterlijn

Geen zwart op je waterlijn! Niet doen, maakt je ogen kleiner! Kies liever voor huidskleur of wit. Ik gebruik al jaren een wit oogpotlood op mijn waterlijn en je oog lijkt meteen groter en helder. Hier gebruik ik eentje van Essence. Zorg dat je potloodje ‘vettig’ genoeg is, zodat er veel kleur af komt. Niet elk wit oogpotlood geeft evenveel pigment af, deze van Essence gelukkig wel.

Met hetzelfde oogpotlood kleur ik mijn binnenste ooghoek. Je kunt er ook voor kiezen om dat met glanzend oogschaduw te doen. Lichte ooghoeken maken je ogen groter.

Stap 5 | Highlight

Met mijn vinger neem ik wat glanzende oogschaduw op en dep ik dit in het midden van mijn ooglid. Ik gebruik hiervoor de lichtste kleur van het ‘Essential Shimmers’ palette van Makeup Revolution. 

Stap 6 | Een beetje zwart…

…maar dus niet teveel. Ik kleur met een zwart oogpotloodje mijn onderste wimperrand (dus niet de waterlijn) tot halverwege m’n oog. Trek dat niet volledig door, want dat kan je look vermoeid maken. Zwart gebruik ik dus vooral om wat diepte in mijn ogen te creëren. Onder mijn oog een fijn, half lijntje en mijn net boven mijn wimpers (in mijn uiterste ooghoek) een vervaagd lijntje. Ga hier niet te donker in!

Ik gebruik een glanzend grijs potlood van Catrice (terug goede kwaliteit voor een goede prijs) en is al jaren mijn favoriet! Perfect dus als je niet te donker wil gaan. Uiteraard je look afwerken met mascara (ik gebruik de 360° van Yves Rocher) en klaar is kees!

Zie jij het verschil?

Deze dingen maken deel uit van mijn dagelijks ochtendritueel en kan dus echt niet meer zonder. Je hebt niet veel nodig om een open blik en een natuurlijke look te creëren!

Hebben jullie nog tips? 

Eva.X

Advertenties

3 reacties op ‘Grotere ogen: de trucs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s