Easy cooking: Patat in den oven

De aardappel, een multifunctioneel ingrediënt. Pluspunt: je hebt veel mogelijkheden om een aardappel te serveren. Nadeel: in vele gevallen kruipt hier veel tijd en werk in.

Heb je eventjes een lui moment en wil je toch een deftige maaltijd op tafel zetten? Probeer dan je aardappel(en) op deze manier te bereiden: in de oven.

Hoe ga je te werk? 

Neem een aardappel (1 p.persoon) en snijd inkepingen tot over de helft. Bedek de aardappel met een laagje olijfolie, helemaal rond. Kruid met wat peper, zout oregano en eventueel lookkruiden.
Leg bakpapier op een bakplaat en hierop de gesneden aardappel. Bak voor 50 minuten in een oven van 180° (tijd kan verschillen naargelang de grootte van de aardappel).

Wanneer je de aardappel na 50 minuten uit de oven haalt, kun je zien dat er ruimte werd gemaakt in de inkepingen. Perfect om daar wat extra aan toe te voegen, dus!

Ik sneed stukjes hesp en plaatste die erin. Vervolgens besprenkelde ik de aardappel met gemalen kaas. Nog 10-15 minuutjes in de oven en je bent klaar!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tip: je kunt met deze bakwijze verschillende ingrediënten proberen. Probeer pesto, lookboter, olijven, tomaatjes, of andere dingen te gebruiken als opvulling.

Smakelijk!

Eva. X

Advertenties

2 reacties op ‘Easy cooking: Patat in den oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s