Yves Rocher Nutritive Végétal Reinigingsgel | Review

We weten allemaal hoe belangrijk het is om ons gezicht grondig te reinigen, idealiter 2x per dag: ’s morgens en ’s avonds. Toegegeven doe ik dit ’s avonds grondiger dan ’s morgens.

Ik gebruikte hiervoor lange tijd de Yves Rocher Pure System intensieve reinigingsgel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het is een gel met kleine, oranje microbolletjes die het gezicht als het ware gaan scrubben. Het belooft ook overmatige talgproductie te vermijden, actief in te gaan tegen mee-eters en voorkomt dat puistjes of mee-eters terugkomen.

Het product komt zijn beloften vrij goed na, hoewel ik soms last blijf hebben van acne. Het is er wel op verbetert dankzij de reinigingsgel.

Jammer genoeg merkte ik dat ik telkens na het reinigen een heel droge huid kreeg en dit alleen kon verhelpen met een goede dag/nachtcrème. Ik ging dus op zoek naar een product die milder is voor mijn huid.

En die vond ik: Yves Rocher Nutritive Végétal fluweelzachte, hydraterende reinigingsgel. [Daarom blijf ik kopen bij Yves Rocher.]

SAM_4402.JPG

De naam van het product verklapt eigenlijk al zijn werking: het voelt fluweelzacht aan, het hydrateert en reinigt je gezicht. Alles wat ik nodig heb dus! Een zachte en gehydrateerde huid. Het zuivert het gelaat tot diep in de poriën en voorkomt uitdroging. Het is tevens een extra voedende gel.

En ja hoor, deze gel doet wat het moet. Je maakt eerst je gezicht vochtig en brengt daarna een laagje aan, terwijl het zachtjes in je huid masseert. Je hoeft slechts een erwtje gel te gebruiken voor je hele gelaat, hij smeert zeer gemakkelijk uit. Volgens aanbevelingen gebruik je de gel ’s morgens en ’s avonds als reinigingsritueel (eerlijkheidshalve gebruik ik die vooral ’s avonds).

Achteraf voelt mijn huid zeer zacht aan en hoef ik geen hydraterende crèmes meer aan te brengen. Twee vliegen in één klap. 

CONCLUSIE

De Nutritive Végétal reinigingsgel is een beter en goedkoper alternatief voor de intensieve reinigingsgel van Pure System. Als ik naar de reviews kijk op de website van Yves Rocher, merk ik ook dat Nutritive Végétal daar een betere score op krijgt (4,8/5 tegenover 3,7/5). Ik doe alvast voort met de Nutritive Végétal-versie :).

Nutritive Végétal Fluweelzachte, Hydraterende Reinigingsgel
Nu € 3,95 i.p.v. € 6,90  bij Yves Rocher 

Score: 9/10

Welke producten gebruiken jullie om je gezicht te reinigen?

Eva. X

Advertenties

3 reacties op ‘Yves Rocher Nutritive Végétal Reinigingsgel | Review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s