Musthaves voor een @home- workout

Nee hoor, je hoeft je echt geen fitnessabonnement of personal trainer aan te schaffen om je conditie op peil te houden of om een strak lichaam te creëren. Waarom moeilijk doen, als het ook gemakkelijk kan. Een goedkoper alternatief is om gewoon je workout thuis te doen.

In principe kun je dat zonder benodigdheden, of althans met dingen die in iedereens huis aanwezig zijn (stoelen, flessen, matras/tapijt, trappen,…).

Toch is het leuk om wat kleine materialen in huis te halen die je helpen bij je workout. Het helpt om je spiergroepen op een effectieve manier te trainen en zorgt dus voor een intensievere workout. In dit artikel laat ik jullie kennis maken met mijn workoutgear en oefeningen die ik echt iedereen kan aanraden

SAM_4450.JPG

1 | Yogamat

Dit moét je echt in huis halen (als je die nog niet hebt). Je kunt wel oefeningen doen op de harde vloer, een tapijt of je matras, maar een yogamat is voor je lichaam de beste oplossing. Je vindt ze aan spotgoedkope prijzen of je kan iets duurder gaan. Mijn matje kocht ik in de Decathlon voor € 24,99. De mat is 6 mm dik en zorgt voor een goede steun. Ik wou ook een matje die mijn volledige lengte aankon (60 x 180 cm), zodat ik niet met ledematen aan de vloer kom. Extra comfort dus.

Kijk bij het kopen van een yogamat na dat er geen ftalaten (gevaarlijke chemische stoffen) aanwezig zijn. Nog een tip: laat je mat na je workout nog even open liggen, zodat het kan verluchten.

2 | Gewichten

Gewichten heb je in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Ga voor jezelf na wat voor jou de beste match is. Ik kocht mij deze kleine halters van 1,5 kg.  Lijkt misschien niet veel, maar hoe meer oefeningen je herhaalt, hoe lastiger het wordt. (€9,99 bij Decathlon)

Je kan er ook voor kiezen om verstelbare halters te kopen. Mijn man heeft een set van 20 kilo (dus 10 kg per halter). Het voordeel hieraan is dat je het gewicht – en daarmee je spieren – langzaamaan kunt opbouwen. (€ 49,99 bij Decathlon)

Wat ik ook een grote meerwaarde vind aan mijn workouts, zijn mijn enkelgewichten. Been- en kontspieroefeningen worden op slag intensiever en het verschil merk je echt. De gewichten wegen een halve kilo, maar doen hun werk goed. Helaas is er eentje aan het lekken (ze zijn gevuld met zand) en zal ik mij binnenkort nieuwe moeten aanschaffen.

TO DO @ HOME 

 

3 | Sportschoenen – en klerenSAM_4465.JPG

Hoewel ik vaak mijn workouts in mijn ondergoed doe, is het ook leuk om je volledig uit te dossen in beastmode. Sportschoenen heb je niet altijd nodig (voor vb. matoefeningen), maar wanneer je cardio doet kan ik ze je echt aanraden. Het is beter voor je voeten, enkels en uiteindelijk voor heel je lichaam.

4 | Gym Ball

SAM_4488.JPG

Oorspronkelijk kocht ik deze voor aan mijn bureau te zitten (beter voor je rug, weetjewel), maar ik gebruik ‘m toch meer voor fitnessoefeningen. Je kunt er vrijwel alle spiergroepen mee trainen (armen, benen, billen, buik, rug,…) en het is echt leuk om te doen. Zoek maar eens op het web welke oefeningen je hiermee kan doen: endless possibilities. Deze ballen kun je in verschillende maten kopen. Zoals je ziet heeft die van mij een diameter van 65 cm.

TO DO @ HOME

5 | Power Ring

Misschien is dit voor sommigen van jullie onbekend, dus een reden te meer om dit in deze post op te nemen! Ik schreef op mijn vorige blog hier reeds een artikel over en gaf ik ook wat voorbeeldoefeningen. Zeker de moeite om dit eens uit te proberen. Hij is te koop in de Decathlon voor € 14,99. Ik gebruik het vooral om mijn dijen en hamstrings mee te trainen.

TO DO @ HOME

6 | Resistance Bands

Het zoveelste multifunctionele materiaal, maar niet de minste! Deze rekbare bandjes hebben elk een verschillende weerstand en kun je terug op zoveel verschillende manieren gebruiken. Je kunt ze aan de uiteinden vasthouden of je kunt ze knopen en als rekker gebruiken. Ik kocht deze voor slechts 5 euro in de Primark.

TO DO @ HOME

7 | Springtouw 

Shame on me. Een springtouw heb ik mij nog altijd niet aangeschaft. Het is nochtans een goede aanvulling op je krachttraining, eventjes alles geven en je hartslag omhoog doen gaan. Spring je slank dus.

TO DO @ HOME

Geen excuses meer om in je zetel te blijven zitten dus. Rep je naar de Decathlon (waar ik alvast fan van ben) of naar een andere sportwinkel en gaan met die banaan!

Sporten jullie vaak? Thuis of in de fitness? 

Eva. X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s