Big feet, big problems

Voeten heb je in zoveel verschillende soorten en maten, net zoals schoenen. Hoe vind je dan juist dié perfecte schoen voor jouw unieke voeten? Wat meer over mijn struggle en de oplossing hiervoor. 

THE STRUGGLE

Wat heb ik al gevloekt over mijn voeten. Ik heb een maatje tussen 40-41 en dus niet echt de ideale maat als vrouw en schoenliefhebber. De zoektocht naar een goed paar schoenen, waar ik me vooral goed in voel, duurt altijd zeer lang. Tientallen schoenwinkels kan ik binnen en buiten lopen met lege handen en een groter wordende teleurstelling.

Ik heb lange voeten (lange tenen eigenlijk) en vrij smalle kuiten. Dat maakt dat ballerina’s, sneakers, slip-ons, enkellaarsjes en eigenlijk eender welke platte schoen geen flatterend figuur geven. Daarom draag ik het liefst hakken. Hoe hoger je gaat, hoe korter je voet ook lijkt.

Varia

Allemaal goed en wel, maar hakken zijn niet bepaald uitstekend om bijvoorbeeld een dagje te gaan shoppen en/of enkele kilometers af te leggen? Platte en comfortabele schoenen in je bezit hebben is een must

Terug op zoek naar die juiste schoen. Het gaat soms zo ver dat ik mezelf in een maatje 39 forceer en ze dan koop met de gedachte ‘die zetten wel uit als ik ze wat inloop’. Wat soms klopt, maar niet altijd.

Het uiterlijk verschil tussen één maatje kan wel degelijk groot zijn. Het kan al snel een lompe uitstraling geven, vooral als je dan nog eens smalle kuiten hebt. Precies of de schoenen dragen mij in plaats van ik de schoenen.

Gelukkig heb ik het boek ‘Shoe addict‘ van Evy Gruyaert in mijn bezit en kon ik hier en daar toch wel handige tips verzamelen.

 

DUNNE BENEN

Kies een sleehak die langs de onderkant dunner is dan langs de bovenkant. Deze zorgt ervoor dat je benen én voeten zeer veel elegantie uitstralen. Een sleehak is bovendien ook gemakkelijker om op te lopen dan gewone hakken, en kan zeker even mooi zijn.

GROTE VOETEN

Kies voor schoenen (hakken) met een ronde tip die wat naar boven krult, dat bakent je voeten mooi af. Hakken werken flatterend voor je figuur en de aandacht van de lengte van je voeten valt helemaal weg. Wil je voor enkellaarsjes of ballerina’s gaan, zorg ervoor dat ze een klein hakje hebben (min. 0,5 cm) en een elegante tip.

 

LANGE TENEN

Gesloten schoenen zijn de beste optie voor mensen met lange tenen. Geen schoenen waar je tenen uitsteken, dus. Hoe zit het dan in de zomer? Sandalen moet je natuurlijk ook kunnen dragen. Kies voor sandalen met meerdere bandjes over de voet/tenen. Zo valt de lengte minder op.

PASSEN PASSEN PASSEN

Smaken verschillen, dat weet iedereen. Alleen jij kan voor jezelf uitmaken welke schoenen voor jou geschikt zijn. Ga in de winkel dus verschillende soorten schoenen passen. Ook diegene die je misschien niet direct zou kiezen. Door te proberen kun je je stijl leren kennen en gaat de volgende schoenzoektocht iets vlotter :)

EEN KLEINER MAATJE = DE OPLOSSING?

Betekent dus niet dat het een maatje zal uitzetten… Je voet heeft nog voldoende bewegingsruimte nodig, want anders krijg je al snel een beklemmend en onaangenaam gevoel.

ONLINE SCHOENEN KOPEN

Daar heb ik dus slechte ervaringen mee en doe ik nooit meer. Schoenen moet je vooral passen. Er zijn zoveel zaken die je mist als je virtueel schoenen koopt: of ze de juiste maat zijn, of ze mooi zijn aan je voeten, hoe de materie van de schoen is, hoe comfortabel de schoenen zitten, etc. Wat je wel kan doen is in een winkel de desbetreffende schoenen passen en die online kopen. Maar dan kun je ze evengoed in de winkel kopen en die zaak ermee een plezier doen. Tip voor als je het wel doet: retourneer je schoenen zeker als je niet 100% tevreden bent met ze. Tegenwoordig kan dat vaak gratis.

Veel shopplezier! 

Eva. X

Advertenties

3 reacties op ‘Big feet, big problems

  1. Leuk weetje! Bij Brantano kan je ook online shoppen, als je eens langs gaat in hun winkel zullen zij je voeten meten en in je online account steken. Als je dan online schoenen wilt kopen, krijg je direct een lijst met schoenen in jouw maat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s