Seizoensgerecht: Aardpeersoep

Winterse gezelligheid: Terwijl het buiten regent, waait, sneeuwt (when?) je lekker nestelen onder een fleece-dekentje, voor de open haard en voor de televisie. Je kat/hond die zich bij je komt nestelen en een zalig warm kommetje soep in je handen.

Nu we ons nog in het winterseizoen bevinden, profiteer ik ervan om een lekker wintergerechtje aan jullie voor te schotelen: aardpeersoep.

Aardpeer had ik vroeger nog nooit in een gerecht gebruikt en kende ik zelfs niet. Maar: ik sta open voor nieuwe dingen en dus ook voor nieuwe ingrediënten. Aardpeer heeft een zeer specifieke smaak en dat maakt dit recept zo interessant. Aardpeer is op zijn best in de maanden januari-februari-maart. Dus het ideale moment om aardpeersoep te maken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Suiker (1 mespunt) – Melk  (500 ml)- 1 ui – Boter – Groentebouillon (1 blokje)- Peper – Zout – Aardpeer (500 gr)

Tip: Zorg dat je aardpeer kiest met zo weinig mogelijk knobbels op. Effen aardperen zijn veel makkelijker te schillen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Snijd de ui in kleine stukjes en schil de aardpeer. Aardpeer heeft een aardappelachtige textuur.  Laat de ui fruiten op het vuur, de aardpeer in schijfjes snijden en voeg ze erbij. Laat beide ingrediënten 15 minuten op een laag vuurtje met een deksel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Voeg daarna de melk en groentebouillon toe. Je kunt het mengsel ook al wat kruiden met peper en zout. Nog een mespunt suiker en laat sudderen tot de aardpeer zacht is.

SAM_2856.JPG

Wanneer je aardpeer zacht genoeg is, kun je alles goed mixen. De soep op zich is vrij dik, maar je kunt altijd wat melk of water toevoegen om het geheel meer vloeibaar te maken.

Serveer! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Smakelijk!

Waarom voor aardpeer kiezen?

Ze bevatten koolhydraten die bijdragen tot een goede darmflora. Ook veel vitamine B voor een goede spierwerking. Door de aanwezigheid van magnesium en ijzer wordt je minder snel vermoeid. Ook zeer gezond voor mensen met diabetes.

Ik probeer alvast wat andere gerechten met aardpeer!

Eva. X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s