Get fit met deze 3 gratis fitnessapps

Ondertussen heb ik zowat ‘alles’ geprobeerd. Pilates at home via Youtubefilmpjes, rondjes van 5 km in de buurt lopen, een abonnement op de gym nemen, zwemmen,… Sporten doe ik nog vaak met tegenzin – tot ik eraan begin. Aan sporten wil ik het liefst zo weinig mogelijk tijd, geld of energie (the irony) besteden.

Daarom testte ik enkele gratis fitnessapps die het sporten iets aangenamer maken. Hieronder volgt mijn top 3. Ik geef jullie ook nog een tip mee om jezelf te motiveren (het helpt alvast bij mij).

3 | Workout trainer by Skimble 

Deze app is gedeeltelijk gratis; voor enkele oefeningen moet je upgraden naar de pro-versie die natuurlijk niet meer gratis is. De overige oefeningen kun je zelf combineren in een eigen ineengeknutselde workout. Je kiest zelf welke oefeningen, hoeveel minuten je aan elke oefening besteed, of hoeveel reps (herhalingen) je wil doen. Er is (buiten de betalende) een groot aanbod van oefeningen, allemaal voor verschillende spiergroepen of doeleinden (running/cardio/strength). Voordeel: je hebt korte en lange workouts, dus je kunt je workout helemaal inplannen in je tijdsschema. No excuses dus. Ook de intensiteit kan verschillen: casual, moderate of intense.


2 | Fitness for weight loss PRO

De titel zegt het zelf, het is een app om af te vallen. Het houdt dan ook je vooruitgang bij, namelijk hoeveel calorieën je verbrandt en je gewicht (hoewel je die zelf moet intypen). Elke dag wordt je verwacht een workout te doen, gelukkig duren ze niet al te lang (gemiddeld 12 minuten). Je kunt alle oefeningen downloaden op de app zelf om meer variatie in je workout te steken. De app is volledig gratis, je hebt enkel af en toe last van wat advertenties (niet tijdens je workout, natuurlijk).

1 | Sworkit 

Deze is mijn favoriet. Hun slogan luidt ‘No gym. No excuse.’ En gelijk hebben ze.
Je hebt de algemene ‘Sworkit’ app, maar ook specifieke apps van Sworkit: Ab & Core, Butt, Upper body, Stretching, Lower body, Cardio, Kids). In de algemene Sworkit kun je kiezen tussen strengt, cardio, yoga of streching. Je kunt ook je eigen workout bepalen door oefeningen aan te duiden die jij wil doen. Ik kies er dus altijd de leukste uit. Leuk aan deze app: je kunt zelf de tijd van je workout bepalen, deze gaat van 5 minuten tot 60 minuten. Je hoeft de gewenste tijd maar aan te duiden en off you go. De app is ook volledig gratis en tot nu toe heb ik er nog geen advertenties gezien. Om gemotiveerd te blijven kun je een dagelijkse reminder instellen.

Zo motiveer je jezelf:

Ik word nogal gemotiveerd door beelden te zien van mensen met een mooi, fit lichaam. Als ik dergelijke beelden zie, denk ik meteen: “ik moet wat meer sporten”. Ik zocht een app die me dagelijks zo’n beelden kon laten zien. Dat vond ik: ‘Bloom‘ is een app die je eigenlijk volledig kan instellen naar jouw behoefte. Ik zocht wat motiverende afbeeldingen en liet mij er dagelijks aan herinneren. Sporten was nog nooit zo leuk geweest ;)

Nota;
De oefeningen in deze apps kun je perfect thuis of in de gym doen. Hoewel je eigenlijk geen materiaal nodig hebt, is het toch handig om wat basic spullen in huis te hebben. Dit kan handig zijn: yogamat, (enkel)gewichten,  gym ball. Je kunt deze voor weinig geld krijgen bij bv. Decathlon of momenteel bij Flying Tiger .

Eva. X

 

Advertenties