5 Redenen om online te shoppen

De voorbije weken gaat hier geregeld de bel – en geconditioneerd als we zijn haasten mijn man of ik me naar beneden om onze post in ontvangst te nemen. Nee, geen kaartjes of folders, maar onze online bestellingen. Ik ben er zot fan van en wil jullie ook overtuigen om eens te shoppen vanuit je luie zetel. No clothes required.

1 | Het is net zoals cadeautjes krijgen/openen

Oké, je weet natuurlijk wat je hebt besteld, maar toch blijft het altijd een beetje spannend. Het voor de eerste keer vastnemen, aantrekken, uitproberen, ruiken (allemaal afhankelijk van wat je bestelt, natuurlijk). Ik kan dagenlang – liefst zo weinig mogelijk – uitkijken naar het moment dat die bel gaat. Eindelijk. 

2 | Je hoeft je deur niet uit 

Obviously. Als je teveel moeite moet doen om in de interessante winkelstraten te geraken, doe je het best gewoon vanuit je zetel. Zelf woon ik ca. 15 cm van het centrum van Gent, wat eigenlijk nog vrij goed meevalt. Pas op, ik kan ook gerust genieten van een daguitstap naar de winkelstraten hoor (: . Ik shop zelf graag in de ZEB, maar helaas ligt die meestal wat afgelegen. Oplossing? Online shoppen, natuurlijk! Je kiest ook zelf wanneer je shopt, geen probleem dus als je ’s nachts om 3 uur niet kan slapen maar wel stiekem van nieuwe schoenen droomt…

3 | Meer aanbod 

Ik weet niet hoe het zit bij jullie, maar ik kan uren in één winkel ronddwalen, een halfuur wachten aan de paskamers en uiteindelijk maar met 1 of 2 kledingstukken naar buiten komen – frustrerend. Op het internet heb je trouwens geen last van alle drukte, kun je gemakkelijk een overzicht krijgen van de producten die de winkel biedt + je vindt er ook dingen die voldoen aan jouw specifieke zoekopdracht. De meeste online shops bieden ook veel meer producten aan dan ze in hun winkel effectief hebben. Meer kans om iets naar je ‘goesting’ te vinden dus.  

4 | Retourneren 

Een nadeel van online shoppen is dat je voor kleren/schoenen soms je maat moet gokken en het niet altijd juist gegokt is. Bij de meeste webshops is er gelukkig al een optie om je producten gratis te retourneren (wat betekent dat je ook je geld terugkrijg, jeuj!). In het begin dacht ik vaak: “Ach laat maar zo, ik doe al die moeite niet”. Maar ik  raad jullie aan: doe het gewoon. Het retouretiket zit bij je bestelling, kleef het op de originele (of eigen) verpakking en geef het af bij de post. Tip: pas je kleren/schoenen eerst vooraleer je de labels afknipt. Het bedrijf wil zijn producten in originele staat terug. 

5 | Solden all year round 

Het heet dan misschien niet officieel ‘solden’, maar vaak kun je het hele jaar door genieten van afprijzingen, kortingen zo of via promotiecodes,… Ik durf zelfs zeggen dat de prijzen online vaak goedkoper zijn… Je kunt ook gemakkelijk prijzen vergelijken op verschillende online webshops. Tip: abonneer je alvast op de nieuwsbrief van je favoriete winkels, zo ontvang je ook regelmatig promoties.

Ik deel alvast graag mijn favoriete webshops:

Coolblue – Ruim aanbod van technische en elektronische apparaten én hun accessoires. Zeer snelle service, ook in het weekend (mijn camera leverden ze op zondag). 

Zeb – In deze winkel vind je verschillende merken voor dames en heren. Vooral tijdens de solden zijn de prijsjes extra interessant! 

Yves Rocher – Het hele jaar door zijn hier afprijzingen te vinden. De producten van Yves Rocher zijn zeer mild voor mijn huid, daarom ben ik er ook zo’n fan van. Voordeel: je krijgt vaak geschenkjes bij je bestellingen (Jep, meer dan één). 

Bol.com – Deze kent iedereen wel, vooronderstel ik. Hier nog een breder gamma: van boeken tot make-up en zelfs babyvoeding. Iedereen kan er voor alles terecht.

Zalando, ook bij iedereen gekend, maar daar ben ik minder tevreden over. Vaak zie ik prachtige kleren staan voor een redelijk prijsje, maar wanneer ik mijn maat wil selecteren staat die er zelden bij… Teleurstellend vind ik.

Een overzichtje van mijn recente aankopen (Yves Rocher, Zalando, Zeb, Close-up, Bol.com, Coolblue)

Online shoppen is niet allemaal rozengeur en manenschijn, er hangen ook wat nadelen aan vast, hoewel ik daar niet teveel over wil uitweiden. In een rapte dan: 1) Door veel promoties en de gemakzucht heb je de neiging om wat meer dan anders te spenderen 2) Je bent niet altijd thuis en soms wordt het pakket bij je buren geleverd. Als je niet overeen komt met je buren, is dat niet altijd fijn… 3) Je krijgt het niet meteen en moet soms wat dagen wachten. [ Daar hou ik het dan ook bij ]

Varia.jpg

Wat is jullie favoriete webshop?

Eva. x

Advertenties

6 reacties op ‘5 Redenen om online te shoppen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s